Tolpoortje NYT omzeild met vier regels code
Nieuws

Tolpoortje NYT omzeild met vier regels code

woensdag 23 maart 2011 08:30

Vier regels Javascript zijn voldoende om onbeperkte gratis toegang te houden tot de site van The New York Times.

De Canadese programmeur David Hayes heeft een bookmarklet gelanceerd die de vorige week gelanceerde paywall met één klik onschadelijk maakt. En terwijl de implementatie van de betaalmuur The New York Times 40- tot 50 miljoen dollar heeft gekost, bestaat de code van Hayes welgeteld uit vier regels Javascript.

Het programma van Hayes, NYTClean geheten, maakt het mogelijk om artikelen op de website te blijven lezen als je je maandelijkse maximum van twintig gratis stukken hebt overschreden. Als je boven de twintig artikelen zit, wordt een nieuw aangeklikt artikel wel geopend, maar bedekt The New York Times de tekst met een overlay die bestaat uit CSS en Javascript. NYTClean sloopt die overlay er weer uit.

Voor wie liever geen bookmarklet gebruikt, er is ook nog een andere eenvoudige methode om de paywall van The New York Times (en die van The Wall Street Journal) te omzeilen: via een zoekmachine. Want omdat het bezoek vanuit zoekmachines belangrijk is voor de online kranten, zijn artikelen die worden opgevraagd via bijvoorbeeld Google wel vrij toegankelijk.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Dat is wel een flinke faal zeg! Daar gaat je verdienmodel!

 

Fail

 

Javascript... Niet eens nodig dus. Css aanpassen of uitzetten kan iedere noob met webdeveloper toolbar. Sukkels ook de programmeurs die niet een custom page voor Google kunnen maken. Want daar gaat het om, de content moet wel geindexeerd worden.

 

Voor een miljoen los ik het voor ze op. Wat een bedragen.

 

Epic fail..

 

De code:
//Prototype is already installed on NYTimes pages, so I'll use that:
$('overlay').hide();
$('gatewayCreative').hide();
$(document.body).setStyle( { overflow:'scroll' } );

Dus het is eigenlijk maar 3 regels, eerste regel is commentaar ;) En regel 1 en 2 zou je makkelijk in 1 regel kunnen doen. Maar daar gaat het natuurlijk niet om. Wie lost dit nou op met een overlay, komt wel erg amateuristisch over!

 

"Sukkels ook de programmeurs die niet een custom page voor Google kunnen maken."
Als Google erbij kan kan iedereen erbij. Je zult in dat geval misschien je browser moeten laten identificeren als Google Bot.

 

WTF! tien jaar geleden maakte ik al betere beveiligingen dan dit. En dat voor iets minder dan 40 miljoen!

Damn, mijn tarieven zijn te laag :p

 

zelfs ik als codenoob was daar achtergekomen -:)

 

Publiciteitsstunt?

 

Het is waarschijnlijk ook helemaal niet de bedoeling om een 100% waterdicht systeem te maken. Dat wordt al snel te ongebruiksvriendelijk. Ze zijn al erg flexibel wat betreft verkeer via search engines ed. Als geeks een weg naar binnen weten is dat niet zo'n probleem, zolang de massa maar wil betalen

 

Nieuwsbrief