Top 10 virals aller tijden
Nieuws

Top 10 virals aller tijden

vrijdag 03 september 2010 19:31

Welke zou er op nummer 1 staan? Nee, niet Dove Evolution. En ook niet de rolschaatsende babies van Evian.

Als iemand een presentatie houdt over virale video's is Dove Evolution toch vaak wel het meest getoonde voorbeeld. Visible Measures maakte een overzicht van de meest populaire viral video's sinds vijf jaar. 

Will it Blend? staat bovenaan met 134 miljoen views sinds 2006. Old Spice staat er twee keer in met bij elkaar negentig miljoen views. Dat haalden ze bij elkaar sinds maart van dit jaar. De vraag is dus binnen welke termijn ze Will it Blend wellicht voorbij gaan. 

De Evian Babies, die ook naar televisie worden gehaald en in 2009 de  meest bekeken video van een merk was, staan op een tweede plek met 103 miljoen views. Zie hier de totale top 10 met het aantal views en hieronder alle filmpjes. 

Top 10:

Reacties

Geen van de filmpjes heb ik ooit gezien. Leef ik op Mars of komt t doordat ik iedereen afblaf die me onzinnige mail stuurt?

 

De top 10 virals aller tijden? Betekend dit dat virals zoals we ze kennen een langzame dood tegemoet gaan?

 

Eh, een kleine nuancering op bovenstaand verhaal: Will it blend en Old Spice bestaan beide uit een reeks van filmpjes. Dove Evolution is één enkel filmpje. Vandaar dat ie nog steeds geld als het schoolvoorbeeld. Nogal een open deur en een misser wbt dit artikeltje.

 

Grapig dat er heel veel werk wordt gestoken om virals een niet commercieel feel te geven, en wat gebeurt er? 10 reguliere commercials worden gekozen tot beste viral, hebben jullie het concept van de viral wel door of is dit zelf een viral voor de gehele reclame wereld?

 

Een aantal zijn daar prima in geslaagd volgens mij. Het is een van de bekende do's om een viral niet gestyled, maar 'van de straat' te laten zijn/lijken. Omdat men er vanuit gaat dat het dan beter verspreid wordt, alsnog een commercieel uitgangspunt dus. Maar een regel is het zeker niet. Wat dat betreft is virale marketing net zo abstract als humor.

 

Ken er al een hoop, maar een aantal nog nooit gezien. Leuk artikel!

 

Bij viral deed mij het denken aan het weerbericht van Piet Paulusma waarbij de weerman aan het eind geschept wordt door een auto.

Of heet dat anders...

http://dump.geenstijl.nl/mediabase/8580/e0ff355b/index.html

 

Hiii
Ik ben een echte YouTube fan :)
TheMrBrandonShow

 

Welk bedrijf of welke organisatie heeft dit eigenlijk onderzocht, is dat bekend? En mag ik een linkje hebben naar oorspronkelijk bericht/site, graag?

 

Klik op de blauwe "hier"...

 

Die medaile badkamer ketingzaag visneger is geniaal

 

Pardon? Virals :O ik denk niet dat jullie begrepen hebben wat een viral is!

 

Een viral is reclame die zo grappig of goed is, dat mensen het uit zichzelf aan elkaar gaan doorgeven (zoals bij een virus dus).
Dus als dat bij deze filmpjes het geval was, dan zijn het virals.
Ik kende overigens alleen de baby-video.

 

Ik volg je, maar virussen worden meestal niet doorgegeven omdat ze zo grappig of goed zijn :P

 

De meeste filmpjes ken ik wel, vind niet alles even grappig.

Maareh, wat zit men nou te zeuren over dat dit geen virals zijn? Wil iemand dat even toelichten?

 

Ik snap denk ik de term viral niet goed, ik had altijd het idee dat virals in eerste instantie niet als reclame worden ingezet of aanvoelen maar dat men bij verder onderzoek er pas achter kwam dat dit opgezet was door een reclame bureau.

Nu ik er over na dekt de term viral alles beter als je nagaat dat het filmpjes zijn die razendsnel worden verspreid door de kijkers zelf als een soort forward mail.

 

Zo zie ik het nu ook idd Sceptisch, denk dat de definitie een beetje bijgesteld moet worden als men Viral in deze context wil gebruiken

 

Als je zo'n flash mob tegen komt, kam je dag/week toch niet meer kapot ?

 

Een Viral is toch wel degelijk een 'commercial' of filmpje waarin het product niet (bewust) naar voren wordt gebracht.

Denk aan de eerste trailer van de film 'Cloverfield' die alleen een aanval op New York weergaf door 'iets', de trailer werd zelfs vergezeld door alleen een datum (de releasesdate) en geen naam. Resultaat? Mensen gaan op zoek via sites als IMDB om meer info te krijgen en zo creëer je een 'buzz' rondom jouw product.

Het kan echter ook heel verkeerd uitpakken als jouw 'vage' filmpje niet aanslaat.

Overigen zijn virals vaak ook lowbudget van aard. De meeste bovenstaande filmpjes halen alleen zoveel views, en worden zo vaak doorgestuurd omdat het filmpje 'leuk' is of er in het geval van Pepsi internationale sterren in meedoen ;)

 

Als je 'buzz' rondom jouw product wil creëren, en dat als uitgangspunt noemt voor een viral, dan vind ik <a href="http://www.dailymotion.com/video/xehts8_the-last-exorcism-chatroulette-v... target="_blank">dit</a> toch meer in die categorie vallen.

 

Mooi joh

 

Ik mis de viral van de heineken studenten walkinnfridge. jeweetwel, die zeecontainer die aan een flat word vastgeschroefd als walkinn

 

Definitie van viral video = Humor is often a characteristic of viral videos, but not a defining one. A viral video is *any* video that's passed electronically, from person to person, regardless of its content.

 

Nieuwsbrief