Top 5: Detroit Auto Show
Top5

Top 5: Detroit Auto Show

donderdag 13 januari 2011 12:58

5. Audi A8 handwriting recognition
Audi heeft iets gemaakt dat je op je Palm Pilot in de jaren 90 al had: handschrift herkenning. Je maakt met je vinger een driehoekje, hij herkent een A, je maakt twee bubbeltjes naar rechts, hij herkent een B. Een uitstekende manier om op een touchscreen een adres voor je navigatiesysteem in te voeren. De nieuwe Audi A8 heeft het. Slechts een vijfde plaats omdat het al eerder te zien was. 

 

4. BMW 1M
Als je echt van auto rijden houdt, wil je een klein autootje met een soepellopend snel blok en achterwielaandrijving. De BMW 1M is dat. De auto mag geen M1 heten omdat die heilige naam al vergeven is. Maar op de naam na past de auto precies in de serie van de M3 en M5.

 

3. Volkswagen Passat -$7000
Volkswagen wist van (de Amerikaanse) Passat 7000 hele dollars af te krijgen. Hoe? Onder andere door simpele onderdelen, plastic en nephout. Daar zijn we dusdanig van onder de indruk dat die prestatie op zich de derde plek oplevert. Daarbij geldt ook een waarschuwing: Mercedes probeerde in het verleden op dezelfde manier kosten te besparen en dat leverde netto aanzienlijk minder betrouwbare auto's op. Waar ze jarenlang de ranglijsten aangevoerd hadden, was een wegenwachtlidmaatschap plots noodzakelijk. Hopelijk hebben de ingrepen van Volkswagen minder negatieve gevolgen.

2. Porsche 918 RSR
De Porsche 918 RSR heeft een 'performance hybrid system met een real-life turbo boost button'. 'You had me at performance' zou ik willen zeggen. Niet alleen is de auto voorzien van de laatste hybride technologie, maar het uiterlijk is een prachtige retro-interpretatie van de historische Porsche raceauto's.

 

1. Tesla Model S
Het spijt ons dat we zoveel 'groene auto's' noemen in dit overzicht, maar op het meer traditioneel aangedreven front gebeurt er niet zo veel spannends als in de wereld van de door batterijen aangedreven auto's. De Tesla Model S werd veel eerder al aangekondigd, maar steelt nog steeds de show. Waar de Roadster een typisch niche product is, kan de Model S een vervanger zijn in een veel groter aantal gebruikssituaties. En mooi dat hij is. Forged aluminium knuckles!

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Reacties

Die porsche is heel vet!

 

Model S rules!

 

hoe komt het toch dat ik geen beelden zie?

 

weer een Android opmaak fail?

 

leuk dat je er geweest bent! Kunnen we nog een sfeerverslag verwachten? God I love the USA.

 

Nieuwsbrief