Top 5 Dutch Design Week 2008

dinsdag 21 oktober 2008 12:11

De Design Academy is eigenlijk wel de must-see van de Dutch Design Week.

Daar ga je dus in ieder geval heen, maar wat mag je daarbuiten niet missen?

5 :: Galerie Judy Straten
De Solid Poetry tegels die bij regen een verborgen patroon onthullen, maken regen eindelijk eens leuk. Frederik Molenschot:'Ik heb een opdracht waarin de tegels als openbaar plein gebruikt worden.' Spannend, want eigenlijk zijn het geveldelen. Zelf spetteren kan bij Outsides in Galerie Judy Straten, waar ook Studio Friso te zien is.


4 :: Strijp-S
Strijp-S staat vol met leuke en minder leuke dingen. Wie door de bomen het bos niet ziet, loopt naar Label Vij5. Kranthout is een materiaal dat bestaat uit opgerolde en verlijmde kranten. Het heeft niet alleen de prachtige nerf van hout, maar is ook als als hout te verwerken. Wat dat gaat opleveren zien we vast en zeker in de designbladen verschijnen.


3 :: TAC
TAC heeft niet alleen een 250 meter lange bar waar het fijn bijkomen is, maar ook een doe-het-zelf restaurant. Koop een knapzak met label waarop staat hoe lang de kooktijd is. Vervolgens hang je het buideltje in een pan kokend water en sta je ineens met onbekenden rondom die pan gebiologeerd te kijken alsof het water alleen daardoor blijft koken.


2 :: Designhuis
De verwarmingsdieren van Guus van Leeuwen zijn een tikje luguber. Guus verklaart echter dat hij refereert aan de tijd waarin mens en dier samen in een ruimte verbleven vanwege de warmte. Huis Dieren is winnaar Talent 2008 en te zien in het Designhuis waar internationaal werk te zien is.


1 :: Greenhouse
In het Greenhouse tref je de winnaars van de Dutch Design Awards. De Glue jeans, Jar Tops en het Bloomframe ken je als je de brightsite in de gaten houdt al, maar mis Villa 1 van Powerhouse niet. Bijzondere architectuur die straks weer onvindbaar op de Veluwe verborgen wordt gehouden.


Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Superleuk, die regen-tegels!
 

Nieuwsbrief