Top 5: verkiezingsspotjes
Top5

Top 5: verkiezingsspotjes

woensdag 02 maart 2011 11:59

Wie maakte het beste verkiezingsspotje voor vandaag? Hint: op nummer één staat geen politieke partij.

We mogen vandaag weer stemmen voor het niet-bindende referendum over het kabinet-Rutte dat in de volksmond ook wel de provinciale-statenverkiezingen wordt genoemd. Wie maakte de beste verkiezingsvideo?

5 :: De Limburgse CDA-kandidaat Ger Driessen wist met zijn... eh… aparte YouTube-video’s als enige provinciale kandidaat de landelijke media te halen. Maar of dat het gewenste resultaat oplevert…?

 

4 :: Geanimeerde campagnespot en lesje staatsrecht ineen van D66.

 

3 :: Deze PvdA-viral geeft je nog net niet het idee dat de Derde Wereldoorlog vorig jaar is uitgebroken, maar het scheelt niet veel. (Then again: angstaanjagende verkiezingsspotjes zijn in het verleden erg effectief gebleken.)

 

2 :: Tegenstemwijzer.nl legde kinderen citaten van Geert Wilders in de mond. Een beetje zoals de Daily Show van Jon Stuart vroeger kinderen politieke ‘discussies’ op Fox News (‘Shut up!’ ‘No, you shut up!’) liet naspelen. De PVV-leider zelf vond het ‘walgelijk’.

 

1 :: Stemoproep vanaf het Tahrir-plein. Tv-maker Bahram Sadeghi reisde af naar Caïro om Egyptenaren te vragen wat zij er nou van vinden dat de helft van de Nederlanders op verkiezingsdag thuisblijft. Beste opkomstbevorderende spot ooit.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Reacties

Ligt het aan de App dat ik maar 4 spotjes zie in deze top 5?

 

Welke app? Op de iPhone zie ik er vijf.

 

Bright 1.2 op Android. Nu zie ik op de PC dat er een tekst boven het bovenste filmpje had moeten staan; misschien stond het filmpje er overheen.

 

Die 2e is ook walgelijk. En nee, ik ben absoluut geen Wilders stemmer.

 

Misschien heb je tijd om uit te leggen waarom jij het walgelijk vindt? (Ik vind de uitspraken ook walgelijk, maar met het filmpje is niks mis, vind ik.)

 

Er is ook niks mis met het filmpje. Maar het walgelijke is dat je onschuldige liieve kinderen zulke extreme hatelijke dingen hoort zeggen.

 

Het is toch helemaal niet erg dat niet iedereen stemt. Die mensen zijn toch niet betrokken bij de politiek en dus ook niet op de hoogste van het programma v.d. partij.

2e video is inderdaad wel erg manipulatief.
Vind die van D66 wel goed, alleen ben ik niet voor die partij.

 

@bezoeker1-9
Maar het is wel erg als ze Daans gaan klagen dat alles mis gaat in dit land, en dat niemand naar ze luistert. Als je nu je stem niet gebruikt, heb je de komende 4 jaar (of tot de volgende verkiezingen) ook geen recht van spreken meer.

 

Ik vind het tweede filmpje het sterkst, erg confronterend en zet je hopelijk toch goed aan het denken.

 

Het CDA heeft een mooie kont maar geen inhoud :)

 

Nieuwsbrief