Top 5 Blu-ray boxen
Nieuws

Top 5 Blu-ray boxen

woensdag 28 januari 2009 16:35

De beste natuurdocumentaires, films en tv-series in highdef.

Omdat onze filmspecial over de Oscars niet bij iedereen in goede aarde viel, bieden we deze kijkers ook een optie voor tientallen uren kijkvermaak in high definition: een top 5 van de beste Blu-ray boxen op dit moment.


1. Planet Earth
Wie de BBC-serie Planet Earth op tv heeft gezien en toen al geweldig vond, moet de spectaculaire beelden absoluut nog eens in HD zien. Documentairemakers Alastair Fothergill en Mark Linfield weten overdonderende landschappen en de daarin levende dieren tot in detail vast te leggen. Van de versnelde shots waarin je de seizoenen over de toendra ziet trekken, tot de sensuele slowmotion waarin een cheetah zijn prooi versiert. De Engelstalige box is al verkrijgbaar, maar vanaf 17 maart is de Blu-raybox er ook in een Nederlandse versie. Ook de film Earth, een soort compilatie van de dvd-box, is in Blu-ray verkrijgbaar.2. The Matrix collection

The Matrix kwam alweer tien jaar geleden uit en slingerde de introductie van de dvd aan. De film met Keanu Reeves en Laurence Fishburne in de hoofdrollen won onder andere een Oscar voor visuele effecten. Je kan ze je zo weer voor de geest halen, de gevechten en kogels die even leken stil te staan. Samen met de twee sequels een perfecte box voor een weekendje actie in slowmotion. Ook de X-men trilogie (22 april) en Harry Potter 1 tot en met 5 zijn op Blu-ray verkrijgbaar. Eigenlijk missen we in dit genre vooral Lord of the Rings.

 


3. Wild China
Deze zesdelige serie van de BBC laat China in al zijn verscheidenheid zien. Het land met de grootste bevolking ter wereld is veel meer dan een geïndustrialiseerd land in opkomst. Van de bergtoppen van de Himalaya, de verlaten woestijn tot tropische eilandjes, Wild China brengt de verschillende landschappen en hun inwoners, van panda's in de jungle tot yakken in Tibet, in beeld.

 

4. Band of Brothers
Band of Brothers is een tiendelige televisieserie uit 2001 over de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog, een co-productie van Steven Spielberg en Tom Hanks. Inderdaad, net Saving Private Ryan, maar dan veel langer en realistischer. We volgen een parachutisteneenheid van het Amerikaanse leger van vlak voor de landing in Normandië op D-day tot in het Adelaarsnest van Adolf Hitler, aan het eind van de oorlog. Persoonlijke drama's, heldendaden en doodsangsten. Dit jaar staat trouwens een nieuwe serie van deze makers op de rol, over de Tweede Wereldoorlog in Azië.

 

5. Galapagos
De afgezonderde Galapagos eilanden zijn volgens Darwin die dit jaar 200 jaar geleden werd geboren, een levend laboratorium: een oorsprong van het ontstaan en de dood van een veelheid soorten dieren en planten. Op en rondom meer dan dertien eilanden en tientallen klein eilandjes leven dieren als de leguaan en reuzenschildpad. De serie laat zien welke schoonheid en diversiteit de archipel herbergt en voortbrengt. Lekker om bij weg te dromen, want het aantal toeristen dat er per jaar heen kan is beperkt.

Reacties

Het is inderdaad een mooi lijstje. Ik ben van mening dat documentaires het beste uitkomen op BD. Reguliere fils zien er ook een stuk beter uit, maar vind ik de beleving toch minder. Van de nummer 1 kan ik alleen maar zeggen, goede keuze, jammer dat het beeld "maar" tot 1080i gaat, en geen volle 1080p (of heb ik weer een miskoopje gedaan?)

 

"Dit jaar staat trouwens een nieuwe serie van deze makers op de rol, over de Tweede Wereldoorlog in Azië."

Bedankt voor deze melding. Ik kijk er al met smacht naar uit!

 

En www.blahdvd.com heeft ze goedkoper dan onze eigen bol.com.

<strong>Band Of Brothers<strong>
Bol: € 99,99
Blahdvd: £35.95 = €35,29

En verder als tip om te vergelijken:
http://www.blu-rayaanbieding.nl

 

Band of Brothers,
een van de mooiste series ooit gemaakt.

 

Nieuwsbrief