Top 5: Extensies in Safari 5
Nieuws

Top 5: Extensies in Safari 5

woensdag 28 juli 2010 17:18

Safari 5 is vanaf vandaag te downloaden. Met deze lancering introduceert Apple ook een extensie galerij. Bright licht er vijf uit.

In juni gaf Apple ontwikkelaars groen licht om alvast extensies te bouwen voor de vernieuwde browser. Het aantal extensies in de galerij is nog niet heel erg groot maar de functionaliteiten die je zo aan Safari kunt toevoegen zijn nuttig en soms ook geinig, zoals de Comic Sans Blocker. Het aanbod varieert van knoppenbalken tot tools die bijvoorbeeld advertenties wegfilteren. De extensies zijn gemakkelijk te downloaden en snel geïnstalleerd, zelfs een herstart is niet nodig.

5:: AdBlock
De grootste irritatie van menig internetbezoeker zijn die irritante advertenties die je complete webpagina overnemen. Laat ik het maar niet hebben over advertenties die zich continu blijven opdringen zodra je er overheen muist. Met deze extensie elimineer je alle advertenties die worden weergegeven op een site.
Download

4:: URL Shortener
In verschillende twitterprogramma's is het mogelijk om een url in te korten, maar in Twitter nog steeds niet. In de galerij zijn verschillende automatische shorteners te vinden die het gemakkelijk maken om een verkorte link te delen via sociale netwerken, chat of e-mail. Je kunt kiezen of de link een goo.gl of bit.ly wordt.
Download

NYT

3:: Delicious
Artikelen bookmarken zodat je ze later terug kunt vinden, is erg handig. Sommige sites en blogs hebben een Delicious-button onder hun artikelen toegevoegd, maar lang niet alle sites doen dat. Met deze extensie hoef je niet meer naar de bookmarksite te surfen om een link in te voeren. Een druk op de knop is voldoende.
Download

2:: Twitter
Dit is de officiële Twitter-extensie voor Safari. Zodra je 'm hebt geïnstalleerd zie je dat er onder de invoerbalk een grijze balk verschijnt met daarin trending topics. In deze balk heb je ook de mogelijkheid om meteen te zoeken in Twitter en een tweet te plaatsen over de website die je op dat moment in je browser bezoekt. De extensie kopieert de url en voegt automatisch de naam van de site toe. Zelf tekst toevoegen kan ook. Een ander feature is dat je ook een melding ontvang zodra er wordt getwitterd over de site die je bezoekt.
Download

1:: New York Times
Het laatste nieuws kun je via een van de twee extensies van de New York Times ontvangen. De krant biedt een extensie aan die ervoor zorgt dat je meteen alerts ontvangt zodra er breaking news is. De andere extensie biedt de laatste headlines aan. Je kunt zelf kiezen over welke onderwerpen je op de hoogte gehouden wilt worden. Heb je een artikel al gelezen dan kun je dit bericht gemakkelijk verwijderen. Nederlandse nieuwsextensies zijn er op dit moment nog niet.
Download

Reacties

Bij mij staat Coda Notes op nummer 1...

Maar dat AdBlock op 5 staat bij een Bright redacteur is toch wel bijzonder. Stel iedere bezoeker van Bright.nl zet deze extensie aan... dan ziet nieman de advertenties meer op deze site. Uiteindelijk minder inkomsten, uiteindelijk geen site. Of er moet een ander verdienmodel worden bedacht.

 

of een minder irritante.

 

Adblock werkt inderdaad erg goed voor de irritante reclame op bright!
Ik vind "A Cleaner Youtube" ook wel erg fijn!

 

Adblock is heel evil. De oude was nog goed, die laadde namelijk niks. De nieuwe stuurt wel de HTTP requests, maar laat niks zien. Enorme naaistreek voor adverteerders. Die betalen nu voor lucht.
Nee, ethisch adblocken doe je netwerkbreed met een hostsfilter.

URL shortener???? Op een desktop wil je juist een URL verlenger, zodat je ziet waar je heen gestuurd wordt. Safariextensies is nog niet veel zo te zien. FFFTW!!!

 

Hûh? Safari 5 was al weken geleden uitgebracht! Dit is alleen de nieuwste update zodat ontwikkelde extensies die in de tussenperiode zijn ontwikkeld voor Safari 5 nu ook voor gebruikers toegankelijk zijn.

Dat klopt niet met de inleiding: "Safari 5 is vanaf vandaag te downloaden. Met deze lancering introduceert Apple ook een extensie galerij."

 

@bert URL shorteners kan je op een desktop gebruiken om mee te twitteren. Ik noem maar iets, want geloof het of niet, maar dat is ook mogelijk op een desktop!

En wat betreft AdBlock ben ik helemaal happy. Laat die adverteerders maar betalen. Ik heb toch niet gevraagd om mijn lucht (dwz blik) te vervuilen met dergelijke nonsens? Ik wacht nog op een Adblock voor de TV, eentje voor het straatbeeld en een AdBlock voor op kleding bij rondwandelende mensen...

 

Happy met Adblock? Wordt je nog happier met een hostsfilter. Geen onnodige JS belasting, vertraging door achteraf gerommel in de DOM, en het werkt op iedere browser, of applicatie met reclame, ongeacht of je de versies van extensies wel of niet update.

 

Sinds ik de oude safari terug heb heb ik veeeel minder problemen met de laptop, vind dit maar eng!

 

Ik had graag even willen weten dat ik de comic sans blocker meteen zou downloaden als ik op de link klikte. Voortaan een waarschuwing erbij?

 

'pas op. Dit is een link. Klik en r gebeurd war'

 

Wat een gezeur over reclames en banners. Zonder die inkomsten zouden deze websites niet bestaan of er moet betaald worden om content te kijken. Je hoeft er ook niet op te klikken als je dat niet wilt. Ik vind dat banners nou eenmaal bij de 'internet ervaring' horen.

@Ronald... ik heb 'm idd ook al langere tijd op mijn iMac staan...

 

Heb je wel gelijk in Bob, op tv heb je ook reclameblokken, maar dan zap je ook weg toch....

 

Euh... het kan aan mij liggen maar ik heb Safari 5.0 al een maandje ongeveer. Erg relaxte en snelle browser trouwens. Ben toch weer overgestapt vanaf Firefox.

 

Gebruik toch liever Chrome. Werkt allemaal heel makkelijk en logisch en voor mijn gevoel ook sneller.

 

Bert, Denk eens aan Twitter waar je maar 140 karakters kan gebruiken! (Of gebruik Twitloger)

 

Ik wil safari op mijn iphone

 

ben ook een Chrome liefhebber, heb alles al geprobeerd, maar Chrome werkt het best.

 

Nieuwsbrief