Top 5: iPad tweaks
Nieuws

Top 5: iPad tweaks

zaterdag 10 april 2010 11:17

De iPad is misschien een magisch apparaat, het heeft wel z'n tekortkomingen. Met deze vijf tweaks haal je meer uit de tablet.

5. Bellen met de iPad
‘De iPad is net een grote iPhone, je kunt er alleen niet mee bellen', is het standaard commentaar. Dat is niet helemaal waar. Met de Truphone applicatie voor de iPad, kun je wereldwijd tegen lage tarieven bellen via de VoIP-service. Het ziet er alleen een beetje belachelijk uit, zo'n tablet aan je oor. Gelukkig kun je ook de iPhone oordoppen gebruiken. Fring en Skype werken ook, alleen moet je dan de iPhone-applicatie gebruiken. 

4. Gebruik je iPhone als draadloze webcam
De iPad heeft misschien (nog) geen ingebouwde webcam, maar met een beetje creativiteit is daar wel een oplossing voor te vinden. Je kunt bijvoorbeeld de iPhone als camera gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen is de Camera-A app (€ 0,79) op de iPad te installeren en Camera-B (gratis) op de iPhone 3GS. Zet bluetooth aan, open de apps en alles dat door de iPhone-lens te zien is verschijnt op de iPad. Je kunt zo ook foto's maken met de iPad.

 

3. Deel je 3G-verbinding met de iPad
Toen Jezper Söderlund in een e-mail aan Steve Jobs vroeg of hij de 3G-verbinding van z'n iPhone kon delen met de iPad, reageerde Steve simpelweg met ‘nee'. Het kan wel, alleen moet je dan de telefoon jailbreaken. Gelukkig is dat een fluitje van een cent. Daarna hoef je alleen nog maar de applicatie MyWi te kopen (9,99 dollar). MyWi maakt van je iPhone namelijk een wifi-hotspot, waarop je simpelweg met de iPad kunt inloggen. Er is overigens ook een volledig functionerende probeerversie van MyWi.
Heb je een Android-toestel, dan gebruik je het gratis Wireless Tether for Root Users. Nog gemakkelijker, maar wel prijzig, is de Mifi (232 euro).


2. Neem een Amerikaans iTunes-account
Er zijn al heel wat iPad-apps in de Nederlandse iTunes Store te vinden. Maar de krenten in de pap, zoals ABC Player, Zinio en iBooks, vind je er niet. Wil je toegang tot alle applicaties, dan zul je een Amerikaans iTunes-account moeten nemen. Hoe dat moet hebben we al eens eerder in een Uitlegparty beschreven. Het trucje is simpel: je koopt een iTunes Gift Card via eBay, itunescode.nl, mediawob.comitunes-giftcards.com of gebruikt een gratis applicatie (zie video), zoekt vervolgens een Amerikaans adres en registreert je via iTunes. Je bent binnen!1. Bekijk gratis tv-series via ABC en CBS
Het Amerikaanse tv-station ABC heeft een geweldige applicatie uitgebracht voor de iPad. Met ABC Player kun je gratis tv-series als Lost, Grey's Anatomy, Desperate Housewives, Cougar Town en Nightline rechtstreeks naar je iPad streamen. CBS stelt z'n tv-programma's gratis beschikbaar via de HTML5-website. Uiteraard zijn deze Amerikaanse-versies van Uitzendinggemist niet in Nederland beschikbaar. Maar, je kunt wel net doen alsof je in Amerika bent. Daarvoor heb je een Virtual Private Network (VPN) nodig. Om het simpel te houden: de VPN zorgt ervoor dat ABC en CBS denken dat je een Amerikaans ip-adres hebt. Een VPN is alleen niet gratis, het kost een paar euro per maand. Een paar aanbieders zijn bijvoorbeeld strongvpn.com, Sh3lls.net, secure-tunnel.com en vpngates.com. Vervolgens moeten de VPN-gegevens worden ingevoerd op de iPad en kun je aan de slag. Je kunt de VPN overigens ook op je laptop of iPhone gebruiken voor Hulu, Pandora, Fox of NBC.

Reacties

op nr.2 na zijn dit allemaal apps, geen tweaks. Of zie ik het verkeerd?

Overigens, is het misschien niet makkelijk om een speciale ipad categorie te maken op bright.nl? We worden nu wel erg overspoeld door het product; en dat is jammer voor de overige nieuwsberichten.

PS
http://www.wired.com/underwire/2010/04/alt-text-ipad-vs-virtual-boy/

:)

 

De CBS player is inderdaad wauww!
Kan iemand vertellen hoe een VPN tunnel opzet op de iPad?
Alle sites bekeken maar iets te moeilijk voor mij!
Help!?

 

Dat zou ik ook graag willen weten. Dus als iemand een korte uitleg heeft... graag

 

Ik heb zelf voor 6 dollar per maand een virtuele Linux server in de VS gehuurd, waarop ik OpenVPN en IPSec heb geïnstalleerd. Je kunt dan al je internetverkeer vanuit NL via die machine in de VS leiden. Tot nu toe gebruik ik het voor Hulu en Pandora, en het werkt voortreffelijk. Overigens ondersteunt iPhone OS alleen IPSec, en helaas geen OpenVPN. Een ander leuk neveneffect is dat je een veilige verbinding hebt, op het moment dat je via een open wifi netwerk surft. Alles gaat lekker versleuteld door de lucht!

Als je niet thuis bent in Linux, begin er dan niet aan, want het is niet heel simpel om te configureren. Kijk dan eens naar kant en klare server oplossingen. Google is your friend.

 

De makkelijke versie is een PC kopen i.p.v. dit onhandige, trage en gesloten apparaat. Vervolgens naar The Piratebay surfen en de series compleet met NL ondertiteling downloaden.

 

Een PC is geen tablet die je makkelijk overal mee naartoe neemt en makkelijk bedient. Ik denk dat je in een verkeerd item zit te reageren?

 

Een PC draait toch op Windows ? Je weet dat hoe meer ramen er open staan hoe meer het gaat tochten.

 

Makkelijk als je eenmaal weet hoe het moet.

<a href="http://vpnservice.nl/ios/ipad-vpn-instellen/">VPN tunnel instellen op iPad</a> en als we dan toch bezig zijn een lijst met <a href="http://vpnservice.nl/online-video-on-demand/geoblocks-vod-omzeilen/">alle geoblocks op videodiensten en de manier om te omzeilen</a>.

Er gaat een wereld voor je open.

 

Werkt tip4 ook voor de ipod touch?

 

Goede tip, van die VPN's.. Had gisteren al een Netflix account aangemaakt om er daarna achter te komen dat het streamen hier dus niet werkt. Maar ik ga het eens zo proberen!

Voor diegenen die niet weten wat Netflix is: bij Netflix kun je voor $ 8.99 p/m onbeperkt films bekijken! Uiteraard niet de allernieuwste films, maar wel zowat elke film op DVD is uitgebracht.

 

En dat over een apparaat dat niet in Nederland te koop is ...

 

@ Simon_W

Wat maakt dat nou uit? Zat mensen die het apparaat gaan importeren, net zoals toendertijd met de iPhone.

 

De douane gaat extra op iPads controleren de komende tijd las ik in het Parool waardoor je bij binnenkomst in NL de 19% BTW mag betalen en wellicht een gelijk bedrag aan boete als je het apparaat zelf niet aangegeven hebt.

 

Ja Simon, en een hoop commentaar op een IPad die nog niet eens hier is.

 

Hoezo niet hier. Hij ligt naast me op de bank.

 

Hoezo op de bank ? Ik heb hem in mijn hand.

 

Nerds. Ga toch in tweakers kwebbelen over die shit

 

Ik heb ook al een ipad, gister binnengekregen. P.s. Mijn iPhone verandert ipad naar 'opa's'

 

Rot op met dat gekwijl over die overhypte onhandige keukensnijplank uit Americunt en maak een aparte Iput categorie aan zodat je de constante halleluja-in-de-gloria-met-een -Iput shit niet door hoef te scrollen wanneer je dan eindelijk eens door alle flash banners / popups / voorbij- en onderschuif / in de weg sta - reclame heen gekomen bent.

 

Zo, en nu even een Bavaria....

 

Niet zeuren en fix mijn vreten en haal een koud biertje nu!

 

Je zou eens wat vaker met een I-brator aan de slag gaan, dan ben je niet zo zuur.

 

@ Lydia, kater?

 

lol, verander bright.nl naar ipod-ipad-iphone.nl

 

waarom gaan jullie geen fusie aan met onemorething.nl???

 

Omg, Bright, kill de comments functionaliteit! Jullie hebben n prachtig blad/app, maar krijg hoofdpijn van die zure reacties

 

Ik kom juist alleen om de reacties hier. Ik lees eerst de reacties en probeer daarmee een beeld te vormen over het onderwerp. De reacties en het oorspronkelijke onderwerp liggen hier vaak mijlenver uit elkaar vandaan, en dat maakt het vaak dolkomisch. De reacties bedoel ik dan.

 

Idd, zeur allemaal niet zo. Als je nieuws hb over andere apparaten (is dat te vinden tussen het apple-geweld?) stuur het dan in als tip. Of start gewoon een eigen blog met het domein 'ikbeneenzeurendenkdatikhetbeterkan.nl!

 

Grappig dat zulke anti-Apple azijnpissers überhaupt de moeite nemen om zo'n item aan te klikken. Je zou haast denken dat er ergens diep weg toch een beetje jaloezie, of tenminste benijd, achter zit...

 

Met behulp van het programma Vidalia en een bepaalde proxy instelling in mijn Firefox op mijn Macbook kijk ik op de site van de BBC gewoon via iPlayer naar actuele BBC programma's etc. (Zonder Vidalia meestal alleen beschikbaar binnen GB) Dus die VPN kan ook gratis. Doe ik nu immers ook. Meer info op: http://www.torproject.org/vidalia/

Het gaat nu nog mank in combi met een iPad, omdat er nog geen app van is. Maar ik kan mij goed voorstellen dat dit slechts een kwestie van tijd is. Er hoeft maar een programmeur op te staan die de code van het Tor project omzet naar een werkende app.

 

Vergis ik me of is er vandaag geen iPad/iPod nieuws te melden???

 

Nee, geen nieiws, en dan verzinnen ze gelukkig niets :) bright meldt alleen als er echt nieuws of tips zijn. Goed bezig!

 

Waarom is Nederland zo smerig?

 

tweak 4+5 = videochat

 

Nieuwsbrief