Top 5 Noodwoningen

dinsdag 10 juli 2007 15:02

Vakantietijd! Om ons heen worden tenten opgezet om te checken of alle stokken er nog zijn voor we naar het zonnige zuiden trekken, of om de vakantie in ons wisselvallige weer door te brengen.

Sommige tenten zijn een ingenieurskunstwerk , sommige gooi je zo in elkaar. Stel dat je er vanwege overstroming, brand of een andere crisis, noodgedwongen in zou moeten wonen, welke opties heb je dan? Een top 5 van noodwoningen.

5 :: Blaasbetonnen barak
Een tent is een huis uit een zak. Maar hoe noem je het als er een compleet betonnen barak van 16 vierkante meter uit een tas komt zetten? Om de tas van met beton geïmpregneerde stof op te blazen voeg je enkel water toe.


4 :: Overwinterjas
Prop een krant in je capuchon en het wordt een kussen. Haal de baleinen van een oude paraplu uit het vak op je rug, vouw je jas open en klaar is je tent. Nooit teveel bagage bij je.


3 :: Voetbalwoningen
Een bepaalde hoeveelheid materiaal bevat in de vorm van een bol een zo groot mogelijk inhoud. De Japanse Barier-bollen zijn dus efficiënt met materiaal, maar ook nog koppelbaar voor meer ruimte en kunnen zelfs drijven.


2 :: Valscherm
Is het een parachute? Is het een tent? Het komt in ieder geval uit de lucht vallen als de nood hoog is. De Airdrop Shelter van HKU student Rita Giesbers biedt opvang in lastig bereikbare gebieden.


1 :: Knutselpakket
Het DH1 Disaster House wordt aangeleverd als een plat pakket berkenhouten platen. Die panelen schuif je zonder tussenkomst van gereedschap in elkaar tot een huisje. En na de nood ook zo weer uit elkaar geschoven voor de volgende gebruiker.Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Lache! Leuk artikel.
 
Ik mis de kartonnen noodwoning! (ok ok.. met epoxyhars maar toch..) en je schijnt er nog op mee te kunnen varen ook :D (zie filmpjes op rsdevelopments.nl)
 

Kijk eens naar de noodwoning op www.noodwoning.nl Dat zijn woningen die meer dan 30 jaar meegaan! Simpel te bouwen door de slachtoffers zelf. Geen hijskranen e.d. nodig! En uiterst hygiënisch! BETAALBAAR!!!!!

 

Ga toch weg met je spam. Je <a href="http://www.noodwoning.nl/index_multi.htm">geeft zelfs</a> </a> onder "Het sociale gezicht" aan dat het je alleen maar om geld gaat:

<cite>> Wij brengen op elke door uw organisatie
> gedoneerde woning een sticker aan [..]
</cite>

Een sticker. Doe maar gek!

 

Nieuwsbrief