Top 5 Smartphones voor dit najaar
Nieuws

Top 5 Smartphones voor dit najaar

maandag 07 september 2009 18:18

De vakanties zijn voorbij getuige de vele aankondigingen de laatste weken. Deze toestellen trokken de meeste aandacht.

Fabrikanten buitelden de afgelopen weken weer over elkaar heen met hun nieuwste modellen. Dat wordt lastig kiezen als je contract binnenkort afloopt. Later deze week houden Apple en Motorola nog persconferenties, maar tot nu toe vielen deze vijf ons het meest op.

 

T-Mobile Pulse

Met de Pulse voegt T-Mobile weer een Android-telefoon toe aan zijn assortiment. Deze mobiel, gemaakt door het Chinese Huawei, is een goedkoper toestel dan de G2. Hij kost rond de 250 euro en draait op Android 1.5. De Pulse heeft een 3,5 inch touchscreen, iets groter dan HTC's huidige Android-trio. De Pulse is vanaf begin oktober verkrijgbaar.

 

HTC Touch2

Windows Phones heten ze voortaan volgens Microsoft. HTC's nieuwe Touch2 is een van de nieuwe toestellen met Windows Mobile 6.5, inclusief MyPhone en de nieuwe Windows Marketplace, Microsofts App Store. De Touch2 heeft een groot touchscreen en werkt met HTC's eigen TouchFLo-interface. De telefoon heeft een zoombalk en de meegeleverde Internet Explorer Mobile ondersteunt Flash voor het bekijken van bijvoorbeeld filmpjes. Hij kost los 300 euro en is vanaf begin oktober te koop.

 

Nokia N97 Mini en X6

Nokia heeft ook een serie nieuwe modellen klaar staan, waaronder een eigen netbook (de Booklet 3G) en een nieuwe internettablet, de N900. Op telefoongebied hebben de Finnen de qwerty-smartphone N97 Mini en de muziekmobiel X6, die ook in combinatie met het muziekabonnement Comes To Music in het vierde kwartaal verschijnt. De N97 Mini is binnenkort al te verwachten. Dit is een kleinere variant van de N97. Ook makkelijk te onthouden: beide toestellen hebben 32 gb intern geheugen en kosten 535 euro.

 

LG BL40

LG's BL40 in de Chocolate-serie heeft als eerste een superbreedbeeldscherm met dezelfde 21:9-verhouding die ook Philips Cinema TV heeft. De mobiel heeft een 4 inch touchscreen met multitouch (resolutie 800x345) en draait op LG's eigen besturingsysteem met de zogeheten S Class-interface. Een grote fan zijn we daar niet van en aan de beelden te zien stikt het van de icoontjes in de menu's op de BL40. De BL40 verschijnt half september in Europa.

 

Xperia Pureness

Sony Ericsson teast met zijn Xperia Pureness (bijnaam Kiki), een designtoestel met een beeldscherm dat aan voor- en achterkant doorzicht is. Ook heeft deze Xperia een totaal andere interface dan zijn voorgangers, de X1 en X2. Verder is er nog niet veel over de Pureness bekend. Volgens Sony Ericsson moet je dit toestel zien als een kunstwerkje. De Xperia Pureness is in november te koop via een beperkt aantal winkels.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

En... geen... iPhone..?

 

the  1st ranked mobile in this world so far is:
The iPhone 

by ash
@iixxii  Twitter

 

Heb kortgeleden mijn abbo mogen verlengen. Had al een simlockvrije iPhone 3g. Koos de nokia n97. Dan pas merk je hoe relaxed de iPhone is. Heb de nokia meteen verkocht. Vooral in samenwerking met m'n MacBook is het goud!

 

Top 5 Smartphones voor dit <strong>najaar</strong>

dûh

 

Of de iPod Touch. Is nog steeds mijn ideale abonnementloze smartphone. Skype en Googlevoice zorgen dat er prima mee te lullen valt.

 

alleen jammer dat het geen telefoon is...

 

Sinds ik een iPhone heb (eerst de original en nu 3G) heb ik het gevoel dat ik bij elke update een nieuw toestel heb. Die continuïteit en het feit dat het gewoon een fijn toestel is met een logisch gebruik, ben ik totaal niet meer geïnteresseerd in andere toestellen. Anderen (vrienden, kennissen e.d.) met een iPhone(wens) die toch verder gaan shoppen (om hun honger voor gadgets te stillen of niet 123 aan een iPhone kunnen komen...), kopen en proberen iPhone-look-a-likes (Apple heeft toch de standaard in dit segment gezet) of andere intuïtieve (smart)telefoons, maar blijven de nieuwe toestellen en hun functies vergelijken met functies die Apple ook biedt. Ze komen met een grote omweg en geld-over-de-balk telkens terug bij de iPhone... Het zijn niet de top-of-the-bill features in de iPhone, maar gewoon het gevoel en het gebruik in combinatie met bijv. de verschillende aangeboden apps en de nieuwe updates, maken de iPhone compleet en een ander toestel gewoonweg nu overbodig. Dus wel leuk zo'n lijstje, maar voor tevreden iPhone bezitters overbodig. Apple zou alleen de markt open moeten gooien en ook andere aanbieders de iPhone gunnen, maar dan is de vraag helemaal gigantisch, ben ik bang... Ik kan nu al niet in België aan een simlockvrije 3Gs komen.. (-;

 

Heb ik ook met mijn zune 80 die toch al 2 jaar mee gaat en elk halfjaar compleet nieuw aanvoelt.

 

Maar nog steeds kun je er niet mee bellen. Zelfs de nieuwe ZuneHD is nog steeds geen Phone. MS heeft flink wat steken laten vallen en hobbelt er een beetje achteraan. Het gevecht speelt zich af in de voorhoede van telecomland en allang niet meer op de MP3-spelermarkt.

 

Heb bijna 2 jaar een iPhone, maar ik stap binnenkort over op de BlackBerry Bold. De iPhone werkt heerlijk in combinatie met een Mac, maar ik wil nu toch wel iets anders. Ook vind ik het iPhone abonnement bij T-Mobile te weinig bieden voor het geld dat je ervoor betaald. Bij de Bold daarentegen krijg je wel genoeg minuten en sms'jes om binnen je bundel te kunnen blijven.

Wat ik ook wel een nadeel aan de kalender op de iPhone vind is hoe je de tijd moet invoeren. Het is leuk bedacht, maar het kost teveel tijd. Bij het instellen van een wekker of iets dergelijks maakt dat niet veel uit, maar een afspraak wil ik graag snel in m'n telefoon kunnen zetten.

Ik neem even een iPhone-pauze. Over 2 jaar weer terug?

 

Hier ook bijna 2 jr een iPhone, en nu dan een HTC hero. Sync niet zo lekker met mijn mac, maar ik zie er een heleboel andere leuke dingetjes voor terug (Was blij verrast met de multitouch en multitask).
Over een jaartje weer een iPhone, hopelijk dan een nieuw model. En niet weer het zelfde frontje.

De BB's gaan toch binnenkort Mac-compatible zijn? Las ergens iets over nieuwe desktop manager voor Mac OS.

 

N900 15 miljoen page hits in 24 uur. Hmmm. Weet niet of dat meer is dan N97 mini of X3/X6.

 

Die T-Mobile Pulse is wel een leuk en heel voordelig toestelletje. Leuke kans om dat nieuwe Android eens te ontdekken.

 

Maar waar gaat het nu uiteindelijk over?
Telefoons die een klein beetje betere specs krijgen dan de vorige.
Vergelijk bv de n80 met de n95. iets meer mega pixel camera en gps erin.
In 5 jaar tijd....
En vergelijk dat nu eens met al die andere toestellen.
Wat ik hiermee bedoel is dat er zoveel heisa over van alles word gemaakt. Maar het echt niet zoveel uitmaak allemaal.
Om het half jaar komt er upgrade uit.
Enige die voor vooruitgang heeft gezorgd is de iphone...

 

Wel vooruitgang, maar ook stilstand: hoeveel iPhone-klonen heb je nu wel niet? Wat wil zo'n fabrikant nu stellen: ik kan ook wel 'zoiets' maken (want de meesten lijken het debiele broertje van de iPhone), maar we kunnen het niet zelf verzinnen (en wachten op de volgende zet van bijvoorbeeld Apple of een andere innovator)...

 

Ben zelf erg blij met mn n97, heerlijk zo'n full qwertytoetsenbordje, mooie camera, en heerlijk multitasken. Niet te groot of te zwaar en een degelijk toestel. Heb een enorme hekel aan Apple, welke moeite heeft fouten in constructie of software toe te geven.

 

Dan ben je als een van de weinige blij met de n97...ik vond het een baggerding. Het enige waar ik nog warm van wordt is android. Dat is naar mijn mening het enige systeem wat technologische vooruitgang aanmoedigd

 

Alleen die laatste, van sony-ericsson, is geen smartphone, 'slechts' een feature phone. wel een leuk concept trouwens

 

De 12 mega pixel camera was al 5 jaar geleden uitgevonden voor mobiel. We zien hem nog steeds niet...
Nokia en SE enz houden ons gewoon aan lijntje...

 

Niks is beter dan iPhone

 

Sinds 3 maanden en 15 telefoons verder en me goed op de hoogte houdend van de nieuwe tele-gadgets, is de Iphone werkelijk het beste wat er te koop is!
De vraag is altijd weer hoelang dit geldt, maar daar teert deze handel al jaren op.
Gewoon prachtig.
Voorlopig Iphone.

 

Test

 

Aan een iPhone heb je teminsten wat aan je kan hem zelfs als Tom Tom gebruike wat wil je nog meer

 

Sony is qua telefoons gewoon een heel gied merk, lang batterijleven enZ. Die pureness is iig beter dan de lg crystal

 

8 april komt de Sony Ericsson Xperia X10 op de markt. Das pas een geweldige telefoon.

 

Nieuwsbrief