Top 5: STRP festival

woensdag 21 november 2007 14:49

Wie deze herfst op BrightLive had gehoopt maar niet wil wachten tot 4 april, kan zijn honger naar digitale kunst stillen op STRP.

De tweede editie van het festival in Eindhoven opent donderdagavond met een concert van The Chemical Brothers, om maar even de toon te zetten. Naast expo, muziek en film zijn er ook lezingen en performances. Wat zijn onze aanraders?

 

 

5 :: Taos
Een driedimensionaal hoorspel bestaand uit vijf hoeden. In de ene hoek hoor je een huilend meisje, verderop een piepende deur. Maar die zijn er dus niet. Mooi gemaakt door kunstenaars Gijs van Bon en Mander Liefting.

 

 

 

4 :: Edgebomber
Met tape, stickers en schaar kun je zelfontworpen levels op de muur plakken. Aangevuld met virtuele vijanden laat je gameheld Ozkar de vliegende worstjes ontwijken. Wordt gamen weer creatief?

 

 

 

3 :: i_AM installation
Ramon Schreuder, afgestudeerd aan de HKU, heeft deze ‘interactive social soundmachine’ ontworpen. Daarmee communiceren onbekenden met elkaar door middel van muziek. Componeer je eigen pick-up line.

 

 

 

2 :: RE:
RE: oftewel "de erfenis" eert een Eindhovenaar die de stad als kunst- en technologiestad op de kaart heeft gezet. Dit jaar George Pal, de animator die als enige Nederlander een ster op de Walk of Fame en een Oscar bezit. Zie op zondag zijn 3D-films War Of The Worlds (1953) en The Time Machine (1960).

 

 

 

1 :: Camera Lucida
We hadden ze als eerste binnen voor BrightLive, zo bijzonder is de Camera Lucida van Evelina Domnitch en Dmitry Gelfand. In een bol met vloeistof zie je lichtenergie in de vorm van geluidsgolven ontstaan. Plat gezegd: een ster in een potje.

 


Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Over 3: http://mtg.upf.es/reactable/ Wel heel vergelijkbaar...
 

Nieuwsbrief