Torrentwebsite BTjunkie stopt 'vrijwillig'
Nieuws

Torrentwebsite BTjunkie stopt 'vrijwillig'

maandag 06 februari 2012 11:57

De populaire torrentwebsite BTjunkie stopt per direct met het aanbieden van torrents. De website zegt dit vrijwillig te doen.

Op de webpagina van BTjunkie is enkel een blauwe pagina met korte uitleg beschikbaar. 'Onze vrienden: dit is het einde. De beslissing was niet gemakkelijk, maar we hebben besloten om de website vrijwillig te sluiten. We zijn al jaren voor onze rechten aan het vechten, maar het is tijd om een keer door te gaan. Het was een geweldige ervaring en we wensen jullie het beste', aldus BTjunkie.

Waarschijnlijk is de torrentwebsite bang voor juridische gevolgen als zij nog langer doorgaan met het aanbieden van torrents. BTjunkie was een populaire torrentracker, die door velen als alternatief voor de geblokkeerde Pirate Bay werd gezien. De sluiting is opmerkelijk, want BTjunkie heeft nog nooit grote juridische problemen gehad.

Overigens blijft The Pirate Bay via een omweg gewoon bereikbaar.

Daniël schrijft voor RTL Nieuws en RTL Z over technologie, van smartphones en slimme stofzuigers tot privacy en asymmetrische encryptie. Houdt van espresso, de middeleeuwen en terabytes.

Reacties

Neee!

 

Dit is echt jammer, was mijn favoriete tracker. Heeft iemand al goeie alternatieven gevonden?

 

Check dit artikel eens ;-)

 

Hmmmm het wordt grimmiger en grimmiger in computerland....

 

Ach ja. We gaan strax weer terug naar de floppy als uitwisselingsplatform.

 

Ik gebruikte het jaraen ipv thepiratebay omdat deze veel overzichterlijker was nu niet meer :(

 

Noooooooooo :'(

 

"time to move on" heb je niet helemaal lekker vertaald. Zou mooier zijn als je er "tijd om aan iets anders te beginnen" van gemaakt had.

 

Geblokkeerde websites kun je ook via deze proxy bereiken: http://proxy.uselikes.com/

 

Nieuwsbrief