Transparant scherm met touch aan voor- en achterkant
Nieuws

Transparant scherm met touch aan voor- en achterkant

donderdag 24 mei 2012 09:31

Een nieuw doorzichtig touchscreen voor mobieltjes is zowel aan de voor- als de achterkant te bedienen. Dat biedt meer mogelijkheden.

Een nieuw soort touchscreen van het Japanse NTT Docomo is niet alleen transparant, maar ook aan beide kanten aanraakgevoelig. Het Japanse bedrijf showde dit prototype op een beurs, maar zegt dat het scherm momenteel nog niet klaar is voor gebruik in consumentenproducten. De zichtbaarheid van het scherm in de zon schijnt nog tegen te vallen, maar volgens The Verge is het scherm wel prettiger aan de ogen dan lcd-schermpjes met achtergrondverlichting. 

Een transparant touchscreen met aanraking aan de achterkant zou handig zijn omdat daarmee meer multitouchhandelingen mogelijk zijn. Denk aan het gebruik van een Shift- of Alt-toets door een vinger of duim tegen de achterkant te houden. Ook is het mogelijk om het hele scherm te zien, zonder dat je vinger in de weg zit. Dat is bijvoorbeeld vervelend is bij het spelen van games. NTT Docomo heeft nog geen verwachting uitgesproken over wanneer het scherm klaar is voor massaproductie.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief