Beeld © getty
Beeld © getty
Trends

Leestip: wat als Steve Jobs nog zou leven...

6 maart 2018 18:45

Hoe zou het eraan toegaan op het Apple-hoofdkantoor? In hilarische artikelen geeft Simon Helyar antwoord.

Op de Bright-redactie zijn we fans van de nerdhumor van Simon Helyar, een Britse interface-designer die nu een half jaar fictieve verhalen schrijft over hoe het eraan toegaat op het hoofdkantoor van Apple. De verhalen hebben een twist: want in de stukken blijkt Steve Jobs te zijn opgestaan uit de dood.

Het begint allemaal Steve Jobs in september, zes jaar na zijn overlijden, het net geopende Apple Park komt binnenlopen. Aanvankelijk houden Jony Ive en Tim Cook hun hart vast. Maar alles lijkt goed te gaan: Steve is vol lof over het ontwerp van het nieuwe Apple-hoofdkwartier.

Zijn humeur slaat echter om als hij de iPhone X ziet liggen. "Waar is de echte?", vraagt Steve aan Jony en Tim als hij het toestel met de notch bovenin het scherm ziet liggen. "Deze heeft een gruwelijke inkeping op het scherm. Dit ziet eruit als hondenpoep, Tim."

HomePod

Het eerste verhaal is een schot en de roos. En dat geldt ook voor de volgende stukken waarin Simon Helyar op briljante wijze de draak steekt met Apple en de zaken die er mis gaan. In een vorige maand gepubliceerd stuk roept Steve Jobs bijvoorbeeld Tim Cook bij zich om de HomePod te bespreken.

Als Steve de slimme speaker optilt en een kring op de tafel zichtbaar wordt, raakt Tim in paniek. "Zijn Apple Watch waarschuwt hem dat zijn hartslag meer dan 120 slagen per minuut is terwijl hij niet beweegt."

Glazen muren

In zijn nieuwste stuk neemt Helyar de glazen muren van het Apple-hoofdkwartier op de korrel. Steve Jobs geeft Tim Cook een verrekijker om een werknemer aan de andere kant van het ruimteschip te kijken, en belt de medewerker in kwestie met de opdracht om zich binnen twee minuten op zijn kantoor te melden. Wat er vervolgens gebeurt, laat zich raden...

Het lijkt ons een kwestie van tijd voordat er een podcast of serie wordt gemaakt op basis van de verhalen van Helyar. Tot het zover is, zullen we op de redactie moeten leren leven met hoofdredacteur Erwin die urenlang hinnikend van het lachen voordraagt uit het werk van Helyar.

Bekijk ook onze review van de Apple HomePod