Trends

Deze gear namen we zelf mee naar CES 2018

8 januari 2018 08:28

Merijn is voor Bright bij de CES in Las Vegas om de laatste tech te spotten. Welke gear neemt hij zelf mee naar de grootste techbeurs ter wereld?

Voor het eerst in jaren ga ik zonder cameraman naar de CES, het grootste techevent van het jaar, in Las Vegas. Dat betekent dat ik alle video’s zelf moet draaien, regisseren en monteren. Daarom heb ik mijn videoset zo flexibel en draagbaar mogelijk gemaakt. Onze trouwe Canon 80D blijft dan ook achter in Nederland.

Video

Filmen doe ik tijdens de CES met mijn eigen iPhone 8 Plus (€920). Dat toestel heeft één van de beste mobiele camera’s van het moment ingebouwd, dus waarom zou ik die niet gebruiken. Wel krijgt van iPhone van mij een jasje aan ($29,99) waar ik een de New Wide Lens ($99,99) van Moment aan kan schroeven.  Deze groothoeklens zorgt ervoor dat ik meer van de omgeving kan laten zien dan met de standaard lens van de iPhone. Bovendien is het erg handig dat het me een grotere foutmarge geeft als ik voor de camera ga staan, uit het shot staan is haast onmogelijk. Voor het filmen gebruik ik FiLMiC Pro (€16,99), een app die je alles aan de camera van de iPhone handmatig laat instellen, erg handig.

Geluid

Geluid opnemen met een iPhone is nogal een gedoe, je ontkomt niet aan de dongles. Maar met wat kunst en vliegwerk is de Røde VideoMic Pro (€172) heel goed te gebruiken. Deze richtmicrofoon zorgt voor uitstekend geluid als je recht in de camera iets wilt zeggen. Wil ik wat meer vrijheid om af en toe mijn hoofd weg te draaien, dan speld ik de Røde SmartLAV+ (€50) op. Helaas is die niet draadloos. Ook mijn microfoon voor interviews is bedraad, daarvoor gebruik ik de iRig Mic HD2 (€139). Deze microfoon ga ik ook gebruiken voor het inspreken van voice-overs.

En dan zijn er nog de AirPods (€179), die ik sowieso altijd bij me heb. De FiLMiC Pro app ondersteund namelijk ook bluetooth-microfoons. Ik kan dus ook de microfoon van mijn AirPods gebruiken om een presentatie op camera te doen, maar dat is meer een backup. Tijdens het monteren van de video’s zet ik de Sony WH-1000Xm2 (€379) headphones op, al geef ik toe dat ik die vooral bij me heb voor de vliegreis vanwege de uitstekende noise-canceling.

Andere gear

Omdat ik mijn iPhone 8 Plus ga gebruiken als camera, neem ik ook de net verschenen OnePlus 5T (€559) in Sandstone White mee uit de kast bij Bright (We gaan dit toestel binnenkort weggeven, like ons alvast op Facebook). Verder heb ik natuurlijk een DJI Osmo Mobile (€209) bij me voor strakke shots. Een ouderwets statief kan natuurlijk ook niet missen. Ik gebruik er één van Velbon, erg licht en makkelijk mee te nemen en inmiddels zo oud dat hij stuk mag. Nieuw in onze gear bag is een Joby Gorillapod 1K met balhoofd (€58,99). Hiermee kan ik mijn iPhone 8Plus overal neerzetten en aanhangen, zonder dat hij omvalt.

Al het materiaal dat ik schiet op een dag wordt verwerkt op mijn MacBook Pro uit 2016 (ruim boven de €3000 euro destijds). Alles wordt geëdit in Adobe Premiere Pro en is vanaf vandaag te zien op het Youtube-kanaal van Bright.