Trends

Mijn handigste gadget van 2017? Deze lelijke Popsocket

5 januari 2018 00:22

Het kan: de sufste gadget was vorig jaar ook meteen de handigste gadget. Bram zou niet meer zonder zijn Popsocket kunnen.

Eens in de zoveel jaar verschijnt er een gadget, waarvan je je na een tijdje niet meer kunt voorstellen dat je ooit zonder hebt geleefd. In 1981 was het de eerste echte personal computer (IBM-PC), in 2007 was het de eerste echte smartphone (iPhone) en in 2017 was het een vreemd, lelijk rond plakkertje op de achterkant van je telefoon genaamd Popsocket.

Sticker en telefoonhouder

De Popsocket is een sticker die je achterop je telefoon plakt waardoor je plots een uitpopbare telefoonhouder hebt. Ik zag hem voor het eerst toen ik een aantal tieners interviewde over de dans- en playback-app Musically. Deze 14-jarigen hadden allemaal Popsockets, al wist ik toen nog niet dat het zo heette. Ik vond het er maar debiel uitzien en wist nog niet dat een eeuwigdurende liefde nabij was.

Het duurde nog een aantal maanden voordat ik mijn eigen Popsocket kreeg. Na een evenement ontving ik een goodiebag met daarin de socket (of is het ‘de pop’?). Omdat ik voor even weer bij de cool kids wilde horen, plakte ik ‘m op mijn telefoon. Sindsdien kan ik me geen leven zonder meer voorstellen.

Waarom dan?

In het tijdperk voor de Popsocket (ook wel v.P. genoemd) was mijn telefoon zijn leven niet zeker. Veel telefoons hebben een erg gladde achterkant, waardoor ze zo uit je hand glippen. Vooral als je de telefoon met één hand bedient. Met deze gadget is dat niet meer mogelijk, omdat je twee vingers rond de houder klemt.

Met één hand bedienen is trouwens überhaupt zo goed als onmogelijk geworden, omdat de telefoons zo groot zijn geworden dat zelfs Inspector Gadget zijn hand er voor omdraait. Maar ook daar is de Popsocket de oplossing voor.

Doordat je de telefoon met twee vingers kan vasthouden, heb je de rest van de hand om mee te draaien met de duim. Het lukt me om alle hoeken van mijn 5,5 inch scherm te bereiken zonder mijn duim te overstrekken.

Verder is de sticker nog handig als je even een filmpje wil kijken: met de uitgepopte houder blijft de telefoon staan als je hem rechtop zet. En, tot slot, is het in- en uitpoppen ook nog eens een leuke bezigheid tijdens het nadenken of het vervelen.

Miniatuurvoorbeeld

Iedereen aan de Popsocket!

Ik begrijp dat het als een grap kan overkomen, maar ik zou echt niet meer zonder kunnen en zeker niet zonder willen. Ik laat mijn telefoon nooit meer vallen, kan ‘m met één hand bedienen en heb geen fidget spinner meer nodig om mijn verveling de baas te zijn.

Nu maar hopen dat de cool kids nog lang niet uitgekeken zijn op hun Popsocket.

Meer artikelen in onze rubriek Commentaar

De nieuwste gadgets op CES 2018

Bright doet komende week verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Onze video’s niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.