Trends

Commentaar: Tesla wordt volwassen en werkt eindelijk op schema

3 juli 2017 19:21

Eind deze maand levert Tesla de eerste Model 3's. Tesla werkt eindelijk op schema.

Toen Elon Musk begon met Tesla werd er schamper gedaan in de auto-industrie. Zelfs als je met meerdere bedrijven miljonair bent geworden zou het opzetten van een autobedrijf echt te moeilijk zijn. Maar Musk bewees al dat de regels die gelden voor een industrie van vroeger niet per se hoeven te gelden voor nu, toen hij commerciële ruimtevaart succesvol maakte.

Tesla bracht met de Model S ook een verkoopsucces op de markt én zorgde zelfstandig voor een revolutie in de autowereld. Het grote Volvo gaf onlangs toe dat Tesla de markt gecreëerd had waar het met de volgende generatie elektrische auto's ook graag in wil stappen. 

Geen vertragingen meer

Tesla had echter vaak te maken met vertragingen. Met name de Model X had een flinke vertraging in de productie dankzij de ingewikkelde deurconstructie. Van de nieuwe Model 3 werd ook verwacht dat hij de gestelde deadlines niet zou halen.

Maar nu blijkt dat eind deze maand de eerste auto's geleverd gaan worden, aan Amerikaanse klanten. Keurig zoals aangekondigd. Tesla wordt een grote jongen. 

Lees ook: Waar blijft de echte Tesla-killer?

Volg het Bright YouTube-kanaal