Trends

Commentaar: viral kattenspeeltje Licki Brush gaat te ver

19 mei 2016 12:11

Met de Licki Brush kan je straks zelf je kat likken. Het speeltje ging de afgelopen dagen viral. Maar zelfs onze grote kattenfan David gaat dit toch te ver.

De laatste 25 jaar zijn we huisdieren gaan vermenselijken. We kopen peperduur biologische hondenbrokjes, entertainen onze kat vanaf het werk met een op afstand bestuurbare laser en kijken mee met de catcam. Dat is allemaal niet erg. Ik doe er zelf keihard aan mee met mijn Billy the Cat, en haar Smart Pet Feeder. Ze krijgt van mij heel gezond eten, ik heb diepgaande discussies met haar en we doen de dagelijks verplichte borstelsessies. Maar ze moet niet denken dat ik aan de Licki Brush ga.

De Licki-Brush is een synthetische speen waarmee jij je kat kan likken. De synthetische tong is uitgerust met uitsteeksels die het likken zoals katten dat bij zichzelf de hele dag door doen om hun vacht te verzorgen, moet simuleren. Bonding met mijn kat? Ja. Maar al likkend? Nee. Dit is echt een kattenbak te ver. Gelukkig is de Licki Brush niet slim, want dat zou je er ook nog een app bij hebben waarin je op je dashboard kan zien hoeveel lik-mijlen je hebt opgebouwd. En dan zouden mensen ook nog je likken kunnen liken. Mij niet gezien. De Licki Brush verschijnt binnenkort op Kickstarter. Laten we hopen dat er iemand in de directe omgeving van de Licki Brush-bedenker is die hem op andere gedachten kan brengen...