Trends

Bright Ideas 031: Verslaafd aan Kickstarter

21 juni 2015 13:33

<p><strong>Daniël gaf geld uit aan 60 producten waarvan hij niet wist of ze werkten of überhaupt wel gemaakt zouden worden.</strong></p><p></p>

In ons webmagazine Bright Ideas legt Daniël Verlaan uit wat er zo aantrekkelijk is aan crowdfundsite Kickstarter, waar hij al bijna 3500 euro spendeerde:

"De laatste reden voor mijn Kickstarter-verslaving is het verrassingseffect. Veel items worden niet verzonden met een trackingnummer. Is vervelend maar bij veel kleine items als een portemonnee hoeft dat ook niet per se. Je weet niet altijd wanneer iets bij je op de deurmat valt, en dat maakt het extra leuk om een Kickstarter-project te ontvangen. Alsof iemand je onverwachts een cadeautje geeft. En als het dan ook echt een goede aankoop blijkt te zijn - die jij als één van de eersten opmerkte - maakt dat de verrassing net iets leuker."

Lees het hele artikel in Bright Ideas, onze tweewekelijkse weekendbijlage, leesbaar op elk scherm. Een jaarabonnement kost 24 euro voor 24 edities. Het artikel is ook los te koop op Blendle.

Verder in Bright Ideas 031:

Twitters teloorgang

Twitter verkeert in zwaar weer. De groei is eruit. Een concurrentiestrijd met Facebook lijkt onmogelijk. Gebruikers en adverteerders haken af. Hoe kan een nieuwe ceo het tij nog keren?

Soelaas voor mobile search

Zoeken met je smartphone is anno 2015 nog steeds een hoop gedoe. Dat komt vooral door de browser, maar zowel Apple als Google werken aan manieren om apps nauwer bij zoeken te betrekken. Is het einde van Google’s 10 blauwe linkjes in zicht?

Next level? Next year

Hét event waar elke gamer elk jaar naar uitkijkt, de E3 in Los Angeles, toonde deze week waar de gamewereld staat. Vernieuwing gloort - denk aan VR en streaming - maar de industrie speelt tegelijkertijd erg op safe.

Booster voor je batterijen

Vrijwel alle penlights die we weggooien zitten nog halfvol met energie. Uitvinder Bob Roohparvar laat je met een herbruikbaar hoesje meer uit je batterij te halen. Voor maar 2 euro.