Trends

Bright Ideas 027: No place like home

26 april 2015 16:03

<p><strong>We staan ver van de natuur en toch zou niets in ons moderne leven bestaan zonder. Fotograaf Wout Overkamp herstelt de link.</strong></p><p></p>

"We zien de moderne mens - scherend, stofzuigend, spelend, tv-kijkend - losgeweekt uit zijn natuurlijke habitat en teruggeplaatst in de natuur. Het eindresultaat oogt ironisch genoeg heel onnatuurlijk. De foto's zijn bedoeld als een reminder. De productielijnen van de spullen die we kopen zijn zo complex geworden dat het niet vreemd is dat we geen clou meer hebben hoe ze gemaakt worden en uit welke materialen ze bestaan. 'De natuur is de basis van alles. Met deze serie wil ik geen vingertje wijzen en zeggen hoe mensen moeten leven. Ik wil ze slechts aanmoedigen na te denken over hun levensstijl.'"

Lees het hele artikel in Bright Ideas, onze tweewekelijkse weekendbijlage dat leesbaar is op elk scherm. Je kunt Bright Ideas artikelen ook teruglezen en los aanschaffen in Blendle.

Verder in Bright Ideas 027:

Droids voor doe-het-zelvers (gratis)

Star Wars: The Force Awakens verschijnt in december en belooft de terugkeer van alles wat goed was aan de originele trilogie, inclusief ├ęchte droids. Nieuwe lieveling BB-8 kan je straks echt kopen, maar nu al zelf namaken.

Nerds vs. kanker

DNA bevindt zich in elke cel van elk levend wezen. De blauwdruk van het leven bepaalt elk aspect van ons lichaam. Inclusief de aanleg voor chronische ziektes als diabetes en kanker. Met de hulp van ons DNA proberen wetenschappers die ziektes voorgoed te genezen.

Screenshorts en andere interface-hacks

Wat zijn we soms toch heerlijk weerbarstig. Alle inspanningen van interaction designers ten spijt zoeken we het liefst onze eigen weg.

Het vierde technologietijdperk

Na de personal computer, internet en de mobiele telefoon staan we volgens Mark Zuckerberg van Facebook aan de vooravond van het vierde technologietijdperk: virtual reality. Ook Ben is een believer.