Trends

Bright Ideas 027: Droids voor doe-het-zelvers

24 april 2015 23:52

<p><strong>De nieuwe Star Wars droid heet BB-8. Voorbestemd een merchandise-hit te worden, maar je kunt 'm ook zelf maken.</strong></p><p></p>

"Disney lijkt alles goed te doen. Net zoals elke Marvel-film zowel de fans van de comics als het grote publiek tevreden weet te stellen, valt ook over J.J. Abrams' Star Wars geen onvertogen woord. Eerst al die heerlijke teaser eind vorig jaar, waarbij de regisseur bewust alleen de nieuwkomers van deel zeven liet zien.

Dan de tweede teaser die deze maand verscheen, met veel nieuwe personages maar ook de stem van Luke Skywalker, een tweede spetterend optreden van de Millennium Falcon en na ruim dertig jaar weer een blik op Han Solo en Chewbacca. In een jubelstemming en met kippenvel op de armen kwam de wereld schijnbaar superlatieven tekort om het enthousiasme over de trailer te beschrijven. Nieuwe publiekslieveling is meteen al de rollende droid BB-8."

Lees het hele artikel in Bright Ideas, onze tweewekelijkse weekendbijlage dat leesbaar is op elk scherm. Je kunt Bright Ideas artikelen ook teruglezen en los aanschaffen in Blendle.

Verder in Bright Ideas 027:

Nerds vs. kanker

DNA bevindt zich in elke cel van elk levend wezen. De blauwdruk van het leven bepaalt elk aspect van ons lichaam. Inclusief de aanleg voor chronische ziektes als diabetes en kanker. Met de hulp van ons DNA proberen wetenschappers die ziektes voorgoed te genezen.

Screenshorts en andere interface-hacks

Wat zijn soms toch heerlijk weerbarstig. Alle inspanningen van interaction designers ten spijt zoeken we het liefst onze eigen weg.

Het vierde technologietijdperk

Na de personal computer, internet en de mobiele telefoon staan we volgens Mark Zuckerberg van Facebook aan de vooravond van het vierde technologietijdperk: virtual reality. Ook Ben is een believer.

No Place Like Home

We staan ver van de natuur en toch zou vrijwel niets in ons moderne leven bestaan zonder. Fotograaf Wout Overkamp herstelt de link.