Trends

Bright Ideas 026: Gevoel voor A.I.

11 april 2015 13:50

<p><strong>Het filmjaar is nog jong maar Ex Machina is volgens Ronald Rovers nu al een van de meest fascinerende releases van 2015.</strong></p><p></p>

"Ze moest anders zijn dan alle anderen. Ze mocht niet van goud zijn. Dan leek ze teveel op C3PO. Haar borsten en armen mochten niet van metaal zijn. Dan leek ze teveel op Maria uit Metropolis van Fritz Lang. Maar er mocht geen misverstand bestaan. Ze is een robot en geen seconde moesten we dat vergeten. En toch, ik zeg het maar alvast, we vergeten het.

Ex Machina van schrijver/regisseur Alex Garland (tevens schrijver van 28 Days Later, Sunshine en het aangekondigde Halo) was deze week de openingsfilm van het Imagine Film Festival en verschijnt op 30 april in de Nederlandse bioscopen. Een van de meest fascinerende debuten van het jaar kun je nu al stellen. Garlands film speelt niet alleen met de befaamde Turing test, waarmee je aan de hand van antwoorden op een set vragen het verschil tussen mens en machine zou kunnen bepalen – of niet natuurlijk – hij is zelf een Turing test. En wij zijn de proefpersonen."

Lees het hele artikel in Bright Ideas, onze tweewekelijkse weekendbijlage dat leesbaar is op elk scherm. Je kunt dit Bright Ideas artikelen ook teruglezen en los aanschaffen in Blendle.

Verder in Bright Ideas 026:

It's Pebble Time (gratis)

Pebble-oprichter Eric Migicovsky is niet bang voor de Apple Watch of Android Wear. David interviewde hem voor Bright Ideas over de nieuwe Pebble en de toekomst van de smartwatch. "De smartwatch is het volgende level in personal computing."

Slimste tv van de klas

Smart-tv's kunnen nog stukken beter en daar wordt hard aan gewerkt. Alle tv-merken komen met nieuwe systemen: van Samsungs Tizen tot Panasonic met Firefox OS. Of weet toch Google met Android TV de tv-markt te veroveren?

Design x Tech: Pieter-Jan Pieters

Pieter-Jan Pieters bedenkt nieuwe digitale instrumenten. Muziekinstrumenten waarmee hij de menselijke maat wil terugbrengen in de elektronische muziek. Deel drie over hoe technologie en ontwerp samenkomen in 040.

Designdenken kun je leren

Tijdens zijn docentschap aan de Design Academy ontdekte ontwerper Marijn van der Poll dat er nauwelijks literatuur bestaat over conceptual thinking. Dus is hij die zelf gaan ontwikkelen. De eerste cursus gaat komende week van start.

Zes video's voor het weekend

Eens in de maand verzamelen we de beste internetvideo's voor je. Ben je meteen weer bij.