Trends

Bright Ideas 026: It's Pebble Time

10 april 2015 23:37

<p><strong>Pebble-oprichter Eric Migicovsky is niet bang voor de Apple Watch of Android Wear. "De smartwatch is het volgende level in personal computing."</strong></p><p></p>

"We gebruiken slechts drie knoppen voor de eenvoud. We hebben naar allerlei technologieƫn zoals touchscreens gekeken maar kwamen tot de conclusie dat we ons volledig zouden richten op wat onze gebruikers willen bereiken. Apps zijn niet de ultieme interface voor de pols. Ze zijn geweldig op een smartphone of als je een grote tablet hebt met een toetsenbord en je makkelijk met je vingers kan navigeren. Een horloge is gewoon niet bedoeld om voortdurend met je vingers te navigeren en apps te openen. Het is onhandig."

Lees het hele artikel in Bright Ideas, ons tweewekelijkse webmagazine dat leesbaar is op elk scherm. Je kunt dit Bright Ideas ook teruglezen en los aanschaffen in Blendle.

Verder in Bright Ideas 026:

Gevoel voor A.I.

Het filmjaar is nog jong maar Ex Machina is nu al een van de meest fascinerende releases van 2015. Wat gebeurt er als een teruggetrokken miljardair de perfecte kunstmatige intelligentie creƫert?

Slimste tv van de klas

Smart-tv's kunnen nog stukken beter en daar wordt hard aan gewerkt. Alle tv-merken komen met nieuwe systemen: van Samsungs Tizen tot Panasonic met Firefox OS. Of weet toch Google met Android TV de tv-markt te veroveren?

Design x Tech: Pieter-Jan Pieters

Pieter-Jan Pieters bedenkt nieuwe digitale instrumenten. Muziekinstrumenten waarmee hij de menselijke maat wil terugbrengen in de elektronische muziek. Deel drie over hoe technologie en ontwerp samenkomen in 040.

Designdenken kun je leren

Tijdens zijn docentschap aan de Design Academy ontdekte ontwerper Marijn van der Poll dat er nauwelijks literatuur bestaat over conceptual thinking. Dus is hij die zelf gaan ontwikkelen. De eerste cursus gaat komende week van start.

Zes video's voor het weekend

Eens in de maand verzamelen we de beste internetvideo's voor je. Ben je meteen weer bij.