Trends

Bright Ideas 026: Slimste tv van de klas

12 april 2015 14:20

<p><strong>Smart-tv's kunnen nog stukken beter. Tonie vergelijkt Samsungs Tizen, Panasonic met Firefox OS en Google's Android TV.</strong></p><p></p>

"Behalve Android TV komen er dit jaar nog twee nieuwe smart-tv-systemen bij: Tizen van Samsung en Firefox OS op Panasonic-tv's. De versnippering van de tv-wereld is daarmee compleet. En voor elk systeem moeten weer nieuwe apps worden gemaakt. Gevolg: verwarring en irritatie bij de consument, die weer moet wachten tot de apps van zijn favoriete videodiensten of contentaanbieders beschikbaar zijn. Om het nog verwarrender te maken: er zijn merken die high-end tv's van het ene systeem voorzien en goedkopere modellen van de oude software. Goed opletten dus.

De gemiddelde consument lijkt bij de aanschaf van een tv nog weinig rekening te houden met het smart-tv-systeem. Beeldkwaliteit, de prijs en het merk. Dat zijn volgens onderzoeken de belangrijkste factoren bij aankoop van een televisie, niet de gebruiksvriendelijkheid en design van de software, of het app-aanbod. Aangzien we steeds meer on-demand kijken, bingewatchen en multitasken zal het smart-tv-systeem wel degelijk een unique selling point worden."

Lees het hele artikel in Bright Ideas, onze tweewekelijkse weekendbijlage dat leesbaar is op elk scherm. Je kunt dit Bright Ideas artikelen ook teruglezen en los aanschaffen in Blendle.

Verder in Bright Ideas 026:

It's Pebble Time (gratis)

Pebble-oprichter Eric Migicovsky is niet bang voor de Apple Watch of Android Wear. David interviewde hem voor Bright Ideas over de nieuwe Pebble en de toekomst van de smartwatch. "De smartwatch is het volgende level in personal computing."

Gevoel voor A.I.

Het filmjaar is nog jong maar Ex Machina is nu al een van de meest fascinerende releases van 2015. Wat gebeurt er als een teruggetrokken miljardair de perfecte kunstmatige intelligentie creƫert?

Design x Tech: Pieter-Jan Pieters

Pieter-Jan Pieters bedenkt nieuwe digitale instrumenten. Muziekinstrumenten waarmee hij de menselijke maat wil terugbrengen in de elektronische muziek. Deel drie over hoe technologie en ontwerp samenkomen in 040.

Designdenken kun je leren

Tijdens zijn docentschap aan de Design Academy ontdekte ontwerper Marijn van der Poll dat er nauwelijks literatuur bestaat over conceptual thinking. Dus is hij die zelf gaan ontwikkelen. De eerste cursus gaat komende week van start.

Zes video's voor het weekend

Eens in de maand verzamelen we de beste internetvideo's voor je. Ben je meteen weer bij.