Trends

Bright Ideas 025: Bundelen of ontbundelen?

29 maart 2015 11:17

<p><strong>"Je kunt slechts op twee manieren geld verdienen, bundelen of ontbundelen." Ben van der Burg analyseert de kracht van de beroemde uitspraak.</strong></p><p></p>

"Deze uitspraak komt van industrieveteraan Jim Barksdale. Hij deelde zijn kennis in een hotelkamer in Londen met investeerders. Hij was samen met Marc Andreesen. De man van ook al een legendarische quote: 'Software is eating the world.' De twee mannen werkten samen aan Netscape. De vraag was of Microsoft niet eenvoudig een browser met hun besturingssysteem zou kunnen leveren. Barksdale en Andreessen moesten een vliegtuig halen. Om er vanaf te zijn vertelde Barksdale de kern van het zakendoen en ze vertrokken. De zaal in ongeloof achterlatend. Het bundelen-ontbundelen fenomeen is voor ons digitale tijdperk een essentieel thema. De bekende voorbeelden: cd's werden ontbundeld in mp3's, kranten werden ontbundeld tot blogs, MOOCs ontbundelen de universiteit."

Lees het hele artikel in Bright Ideas, ons tweewekelijkse webmagazine dat leesbaar is op elk scherm. Je kunt dit Bright Ideas ook teruglezen en los aanschaffen in Blendle.

Verder in Bright Ideas 025:

Design x Tech: Jalila Essaïdi (gratis)

In deel twee bezoeken Jody en Ralph het lab van kunstenares slash biotechnoloog Jalila Essaïdi, een pareltje in de kroon van Eindhoven. Ze maakt onder meer kogelvrij spinraghuid en kweekt visuele cellen uit zebravinkjes.

Hollandse invasie bij Apple

Het afgelopen jaar zijn opvallend veel Nederlanders aan de slag gegaan op het hoofdkantoor van Apple in Californië. Een selectie van de landgenoten in Cupertino.

Wonderlijke wereld van wearables

De tech sector is op zoek naar de ultieme wearable die iedereen de hele dag wil dragen. Die bestaat niet meent David, maar dat wil niet zeggen dat er geen markt is voor wearables.

Over de betaalmuur

NRC Handelsblad wil dit najaar een paywall installeren op zijn website. Het ei van Columbus? Maarten Reijnders heeft zijn twijfels.

Immersive Learning

Frontrunner Joost Uitdewilligen onderzoekt of empathie is aan te leren met een Oculus Rift. Hij gaf er deze week een presentatie over tijdens TEDxAmsterdamED.