Stopcontact uit het verdomhoekje
Waar kan ik hier opladen?

Stopcontact uit het verdomhoekje

23-02-2020 20:46 Laatste update: 20:46

Lotte Douwes maakt een lamp en stopcontact in één, zodat je op tafel je smartphone kunt opladen.

Waar kan ik mijn oplader inpluggen? Met deze lamp/stopcontact voorkom je dat je op je knieën door het restaurant moet, of bij je vrienden achter de gordijnen op zoek gaat naar een stopcontact.

Een stopcontact is vaak verborgen, want lelijk. Hoewel je ze dagelijks nodig hebt. Lotte Douwes maakt van de lelijke wandcontactdoos een aantrekkelijk object. Haar Lamp&Socket haalt het stopcontact uit het verdomhoekje en hangt het prominent boven de tafel in de vorm van een lamp.

Lamp&Socket is een porseleinen lampenkap in drie kleuren; grijs, wit en lichtblauw. Hang de lamp boven je werktafel of keukenblad en je hebt niet alleen licht, maar ook elektriciteit. Precies op de plek waar je een stopcontact echt heel handig is.

De Lamp&Socket is voor 485 euro online te koop bij Lotte Douwes zelf. Het Deense designmerk Menu was ook gecharmeerd van het werk van de Rotterdamse, en heeft sinds kort een eigen versie in productie. Die is lichtgrijs, dezelfde kleur als elektriciteitskabel. Kun je je laptop en telefoon in stijl opladen.