Beeld © ANP
Beeld © ANP
Live

Mag kinderopvang weer rijden met de stint? Kijk de uitspraak van de rechter

1 november 2018 12:02

De rechtbank in Utrecht beslist om 13.00 uur of kinderopvang Het Kinderstraatje uit Almere zijn stint weer mag gebruiken. De uitspraak in kort geding kan vergaande consequenties hebben voor andere kinderdagverblijven, postbodes en overige gebruikers van de elektrische bolderkar. Volg het hier live.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Een giftige cocktail: vier dode kinderen, paniek en House of Cards

Het ministerie haalde stints op 1 oktober van de weg en onderzoekt de veiligheid ervan, nadat bij een ongeluk in Oss vier kinderen verongelukten toen zo'n voertuig onder een trein kwam.

Er zijn volgens het departement 'op zijn minst grote twijfels of de verkeersveiligheid nog is te waarborgen'. Daar valt wel iets op af te dingen, blijkt uit een reconstructie van RTL Nieuws. De minister misbruikte een melding over een stint waar problemen mee waren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ministerie misbruikte verklaring over stintproblemen: 'We zijn politieke speelbal geworden'

Het Kinderstraatje is een eenmanszaak, met de stint als enige mogelijke vervoermiddel. De advocaat noemde tijdens de zitting de beslissing om de stints van de weg te halen veel te drastisch. "Als een bepaald busje ineens in brand vliegt, worden ook niet meteen al die busjes van de weg gehaald."

De Tweede Kamer debatteert vanavond met minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) over het vervoermiddel en de onjuiste informatie die zij verstrekte over een politieverklaring over de stint. Dat blijkt uit een verklaring van het Openbaar Ministerie (OM) aan RTL Nieuws. De stint werd verboden, mede op basis van een onjuist en onvolledig proces-verbaal.

Dat debat kan je vanavond rechtstreeks volgen in ons liveblog. 

Kinderdagverblijven in problemen door stint-verbod:

Kinderdagverblijven hebben een groot probleem met het vervoeren van kinderen, omdat de stint de weg niet op mag.
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Proces-verbaal stint duikt alsnog op: Van Nieuwenhuizen onder vuur