Dit mes is gemaakt uit het blad van een cirkelzaag
Design

Dit mes is gemaakt uit het blad van een cirkelzaag

25-12-2019 12:36 Laatste update: 12:36

Word de koning van het Kerstdiner met een cool koksmes gemaakt uit het blad van een cirkelzaag.

Zonde eigenlijk: het ronde zaagblad van een cirkelzaag gaat in de prullenbak als de tandjes bot zijn. Terwijl er dan nog 99% topkwaliteit staal over is. Keihard carbon staal dat zo scherp is dat je er een druif zonder vasthouden mee doormidden snijdt. En om het mooi en persoonlijk te maken is het staal al of niet gehamerd of bevat een erin gelaserde afbeelding.

Een 2000 jaar oude eik of een kapot skateboard, dat zijn zo de materialen waarmee Oooms dat mes een handvat geeft. Het heft is hetgeen dat in het oog springt en verdient een mooi (hergebruikt) materiaal. Marmeren Corian, ingelegd hout in diverse kleuren, het zijn bijzondere messen waar je een leven lang mee doet.

Oooms kun je kennen van de USB-stick in een takje. Lollig, stak er een stuk boom uit je laptop. De vensterbank op de Bright-redactie is jarenlang bezet door de kamerplanten van 1 millimeter dik, de stalen Silhouette van de hand van Oooms.

Oooms (Guido Ooms en Karin van Lieshout) verkoopt de vroegere ontwerpen nog wel, maar specialiseert zich met succes in exclusieve messen.