Tweede scherm in de bios bij Nederlandse thriller
Nieuws

Tweede scherm in de bios bij Nederlandse thriller

vrijdag 25 januari 2013 08:13

De Nederlandse thriller App heeft als een van de eerste bioscoopfilms een tweede scherm-app voor een parallele verhaallijn.

Vind je het nu al onrustig in de bioscoop? Er komen nu ook films waarbij kijkers in de zaal hun mobieltje kunnen gebruiken als tweede scherm. De nieuwe Nederlandse thriller APP is, volgens de makers althans, 'de eerste bioscoopfilm met een tweede scherm-app' die zorgt voor een parallelle verhaallijn. Op belangrijke scènes van de film komen de verhaallijnen op het grote doek en een mobiel apparaat samen.De app toont foto's, geluiden en extra filmscènes die synchroon lopen met de film en die precies in het scenario passen.

De Nederlandse film Belicher Cell had eind vorig jaar ook een tweede scherm-app, zodat de claim dat APP de eerste is wellicht niet helemaal opgaat. Bij die film was de app echter meer een soort game, waarbij je andere bioscoopbezoekers moest verslaan door als eerste de juiste crimineel aan te wijzen. Dat terwijl bij de thriller APP mensen op hun mobiele apparaat ook meer te zien krijgen, en een ander perspectief hebben, dan mensen zonder app.

"De app vult de film aan en andersom. Toch is er daarbij op gelet dat de film ook op zichzelf staat. De bioscoopliefhebbers zonder app kunnen overigens ook volop van de thriller genieten", stellen de makers, 2CFilm en Civolution. De app is gebouwd door Service2Media.

Dat veel bioscoopzalen geen internetdekking hebben is geen probleem, omdat de app ook offline werkt. De film draait vanaf 14 maart in de bioscoop. Op www.appdefilm.nl kan je je inschrijven om een automatische herinnering te krijgen als de app voor iOS en Android beschikbaar is.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Gaaf! Erg gaaf!

 

Nieuwsbrief