Twitter als voetbalcommentaar bij Nederland - Duitsland
Nieuws

Twitter als voetbalcommentaar bij Nederland - Duitsland

woensdag 13 juni 2012 11:47

Tv-commentaar bij de EK-wedstrijden van Oranje beu? Echte voetbalcommentatoren lezen live tweets voor tijdens wedstrijden van Oranje.

Als Twitter ergens goed voor is, dan is het wel als digitale boksbal. Zeker als het Nederlands elftal onder de maat presteert heb je als Nederlander behoefte even lekker te cyber-zeiken. Maar als iedereen tegelijkertijd aan het zagen is, is er niemand meer die het leest. Zonde, want iedere tweet is uniek en moet gehoord worden! T-Mobile snapt dat en geeft amateurcommentatoren op twitter een podium met het Twitteraar Commentaar

Anderhalf uur lang lezen voetbalcommentatoren Erwin en Reinder met verve de leukste voetbaltweets uit het land voor. Dat doen ze via een soort live tweede scherm. Enige vereiste is dat je voetbaltweet de hashtag #TTC bevat. Tijdens Nederland – Denemarken waren de heren ook al van de partij en het moet gezegd: er zitten wat pareltjes tussen. De highlights van de eerste helft van afgelopen zaterdag staan hieronder, die van de tweede helft vind je hier. Ook tijdens de klassieker Nederland – Duitsland vanavond pikken Erwin en Reinder de beste tweets er weer uit. Een alles of niets wedstrijd en nog wel tegen de Duitsers, dat belooft wat!

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Nieuwsbrief