Twitter-oprichters starten Pinterest-variant
Nieuws

Twitter-oprichters starten Pinterest-variant

vrijdag 17 augustus 2012 16:11

Medium is een sociaal netwerk dat zich richt op persoonlijke verhalen en herinneringen.

Twitter-oprichters Evan Williams en Biz Stone maken met Medium een "evolutionaire sprong" in publiceren op het web. Het werkt als volgt: iemand plaatst een onderwerp zoals This Happend To Me en plaats hieronder verhalen die hem overkomen zijn. Deze worden op een Pinterest-achtige manier gepresenteerd, dus in blokvorm zowel naast als onder elkaar. Als de oprichter de deuren van het onderwerp heeft opengezet, kan iedereen zijn eigen verhalen toevoegen. Dit werkt ook zo met one-liners en afbeeldingen zoals bij When I Was a Kid.

Op dit moment is Medium in beta en is het als bezoeker nog niet mogelijk om berichten te plaatsen, maar dat zal ongetwijfeld snel volgen. Volgens Kyle VanHemert van Fastcodesign.com probeert Medium "een Pinterest van ons eigen leven" te worden. Ook heeft Medium wel iets weg van de Duitse start-up Amen, die ook werkt met stellingen die moeten worden aangevuld.

VanHemert laat verder weten dat er verscheidene Pinterest-achtige sites op komst zijn. Pinterest heeft een trend gezet. (Lees hier meer over onze Pinterest pagina.) Word jij blij van de gedachten dat al je netwerken berichten naast elkaar gaan plaatsen, zodat je zigzaggend naar beneden kijkt?

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Ach, Twitter... De levensader van de incestueuze wereld van de ZZP-er... Een wereld waar alles net zo schijn is als het gemiddelde Facebook-profiel. ZZP-ers die veel twitteren hebben kennelijk niets om handen.

 

Frustratie! :-)

 

"1999 was the year we launched Blogger. Ideas that seemed radical at the time—that anyone, anywhere could and should publish their thoughts to the global Internet audience (for free)—are now taken for granted."..

toch?

 

Nieuwsbrief