Uitagenda week 27
Nieuws

Uitagenda week 27

vrijdag 26 juni 2009 13:17

Voor wie nu wel voldoende afscheid genomen heeft van MJ, Brights uittips voor de komende week.

Nouvelle Vague :: Punk melodieus? Marc en Frans van de Franse band laten zich van hun romantische kant zien en hebben de gierende gitaren vervangen door jazzy synthesizerdeuntjes. Zet daar wat lieflijke achtergrondzangeressen bij en je hebt Nouvelle Vague, 3 juli in de Melkweg.

Kunstnacht :: Zaterdagavond laten Bossche kunstinstellingen zien wat ze in huis hebben. Vijftien instellingen zetten de deuren open voor onder andere: de een-nachtstentoonstelling van Olaf Mooij, Twisted Pixels, werk van Jan de Bie, expositie 'Zwartlicht' en de Kunstnacht Lounge, waarbij de connectie tussen uitgaan en kunst centraal staat.

Taste of Amsterdam :: Na Utrecht is het de beurt aan Amsterdam om te laten zien wat ze in huis heeft op culinair gebied. Toprestaurants als Eau de Vie, Ron Blaauw en Vis aan de Schelde werken bij dit evenement samen om de bezoekers te trakteren op het absolute beste op het gebied van eten en drinken. De vele paviljoens, waaronder het Kook- en Wijn Theater en de ‘Fine Food Market’, de unieke setting en volop entertainment vervolmaken het verdere plaatje. Dit weekend in het Amstelpark.

Over 't IJ :: Bij dit festival krijg je bijzondere optredens, performances en installaties op onverwachte locaties voorgeschoteld. Het festival vindt van 2 t/m 12 juli plaats in Amsterdam Noord, de NDSM werf en op het CS.

RoboCup 2009 :: De robot-wedstrijden vinden dit jaar plaats in Graz, Oostenrijk. De robots proberen elkaar middels voetbal, dans en reddingswedstrijden de loef af te steken.

Entering Europe :: Van vluchtelingen hebben we allemaal wel een beeld en lezen we over in de krant. Joël van Houdt volgde Mohamed en Ahmed ruim een jaar, wat een bijzondere fototentoonstelling heeft opgeleverd. Je ziet beelden van de voorbereiding, mislukte pogingen, de uiteindelijke overtocht en Mohameds arrestatie, direct bij aankomt. In Gemak in Den Haag.

Hortus Botanicus :: De fameuze penisplant schijnt vanavond tot bloei te komen..

 

Nieuwsbrief