Uitpakparty: Apple iPad
Uitpakparty

Uitpakparty: Apple iPad

dinsdag 06 april 2010 17:30

Vers ingevlogen vanuit de VS: de iPad van Apple. Is het 'slechts' een grote iPhone of biedt deze tablet ons veel meer?

Wij hadden onze iPad via US Unlocked besteld. Afgelopen zaterdag startte in de VS de verkoop en maandag arriveerde ie in Amsterdam. Erwin heeft er sindsdien zijn handen niet af van kunnen houden.

De video is ook beschikbaar als podcast. Abonneer je via de iTunes Music Store of handmatig door deze url op te geven. Bekijk ook de andere Uitpakparty's. De video's van Bright vind je ook in ons YouTube-kanaal en bij Nuvideo.nl.

De bedenker en hoofdredacteur van Bright. Erwin heeft een zwak voor tech, een oog voor design en een neus voor trends. Hij woont in Amsterdam samen met vijf vrouwen: zijn vriendin, hun dochters en twee poezen.

Reacties

geen betere processor helaas, dezelfde processor (als de 3Gs)!

 

3GS draait op 600mhz en deze iPad op 1ghz das dus bijna 2x zo snel.

 

Nee, dat is niet waar! Apple heeft zelfs speciaal voor de iPad een speciale processor laten ontwikkelen, de A4. de iPhone heeft een processor van samsung.

 

Volgens mij zit er in de iPad een hagel nieuwe A4 processor.
Die nog in geen ander Apple product zit.

Mooie review!

 

Het is een mooi apparaat en ik denk ook wel dat het een succes gaat worden.
Ik ben eigenlijk meer benieuwd naar iPhone OS 4.0

 

Erwin is duidelijk Apple fan, dus zijn een aantal tekortkomingen geen probleem. Prima voor hem.

Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe een apple leek er tegenaan kijkt. En dan bedoel ik ook weer niet iemand die anti-apple is.

Een neutrale blik dus...

 

Ik denk dat ik behoorlijk neutraal ben. Ik heb prive een Mac en een pc. Op beide systemen kanker ik even hard. Beide systemen zijn me even lief. Mijn telefoon is een iPhone, maar zakelijk vind ik die het afleggen tegen mijn oude Palm Treo. Qua coolness weer niet. Van de iPad wordt ik niet warm of koud. Ik heb al jaren een Dell Latitude en daarvoor een Acer Tablet en ik zie niet wat de iPad meer kan. Oh ja, hij is cooler, maar als mail etc net zo gaan als op de iPhone dan liever niet. Ik heb nu al een pijnlijke iThumb van dat op en neer scrollen tussen mailboxen, calender en in mailtjesm dus iPad -> iNot.

 

hey mensen van bright over mensen die hier kijken

wat vinden jullie van de microsoft courier?

alvast bedankt

 
Die Microsoft Courier is bijzonder mooi en handig; 'k had echt nooit verwacht dat zoiets nog eens uit Redmond zou komen. Maar het is wel een compleet ander apparaat dan Apple's iPad: terwijl die iPad vooral bedoeld is voor media consumptie / couch entertainment, is die Courier juist gemaakt om content mee te máken.
 

De Courier is een concept, waar we volgens mij nog wel een jaartje op gaan wachten, ALS ie nog komt. Net als eigenlijk alle andere 'iPad killers'.

Ik denk dat heel wat fabrikanten zich nu achter de oren krabben over wat te doen, nu de perfecte tablet al bestaat. Langzaam een half product introduceren en langzaam verbeteren is er nu even niet bij.

 

precies, vaporware totdat het ding verschenen is, net als hun Origami, wanneer kondigden ze die aan, 2005?

 

Ik zie vooral een half leeg glas. Een nutteloze toevoeging op de bestaande markt wat mij betreft.

 

En wat bestaat er nu dan eigenlijk allemaal?

 

Had van mij wel iets meer review mogen zijn in de trant van content ipv. functionaliteit want dat is uiteindelijk toch interessanter.
Was leuk geweest om verschillende US magazines te laten zien, boeken en software specifiek voor de iPad (zag wat muziek app's die er wel goed uitzagen bijvoorbeeld).
Ding is toch spotgoedkoop (marginaal duurder dan mijn 20Gb iPod 4G) dus zet er meteen wat leuke app's op voor de review.

 
afbeelding van Erwin van der Zande
Goed punt. Dat komt nog.
 

apple is best slim geweest om het ding zo simpel mogelijk te maken, terwijl alle andere fabrikanten maken hun producten krachtiger maakten, maakte apple de ipad. Immers meer dan de helft van de nederlandse bevolking doet vmbo.

 

Niet voor niks is het de ultieme bejaarden PC.
Voor alle reguliere apple fanboys is het vooral nodig dat het apparaat veel verder te customizen wordt dan apple nu wil. Dan wordt het namelijk echt leuk. Programmeren buiten de Apple kanalen om is gewoon essentieel voor goede business toepassingen. Ook zou ik graag dat enorme klotetouchtoetsenbord customizen. Rijtje met nummers er standaard bij bijvoorbeeld. Of bij invoervelden in websites standaard het @ teken beschikbaar.

 

Wat een lief familie shot, persoonlijk heb ik het idee dat als ik het geld had ik er 1 had gekocht omdat het in mijn ogen een handig apperaat is en rotatie lock moet ook naar de iphone

 

Rotatie lock. HAHAHA. In cupertino zitten ze op dat vlak toch echt vet te suffen. De enige goede optie is de rotatie sensor standaard uit en een 5-vinger gesture om de boel te draaien. Ik loop constant te etterbakken met die lock. Wil je even van landscape naar portrait is het lock uit, kantelen, lock aan. Zwaar bout dus. Dit is niet beter.

 

Sorry maar jullie hebben het toch echt allemaal fout...

In de iPhone 3GS zit dezelfde processor als in de iPad, namelijk een single core ARM Cortex A8. Weliswaar is voor de iPad versie een SOC gemaakt (system on chip) en is de processor ietsje hoger geklokt. Die soc heet dan de A4 maar bestaat uit een Cortex A8 en nog wat andere chips (ram + GPU).

Als je het niet gelooft:
http://gizmodo.com/5510191/deconstructing-the-ipads-a4-chip-its-still-a-...

Daar wordt haarfijn uit de doeken gedaan dat de iPad exact dezelfde specs heeft als de iPhone 3GS qua chipset. Sowieso is die link een tip voor de echte tech-geek (en een must voor een beetje gadget journalist, laat staan een hoofdredacteur! Erwin, je had dit moeten weten...).

 

Ha ha, tvanbeek zit op het verkeerde forum. Maar nu je er toch bent geen dan ook even uitleg over de laatste alinea van het Gizmodo artikel. Hoe zit het ook al weer met de grafische performance? Toch niet geheel onbelangrijk, de iPad is praktisch alleen een scherm. En over-clocking wat betekend dat ook al weer?

 

Ho ho, sorry, ik wil niemand tegen het verkeerde been stoten. Ik reageer alleen op de comment van Erwin in het filmpje 'groter scherm en een betere processor'. Dat is simpelweg niet waar.

En over details gesproken 'bezoeker', dit is geen forum... ;)

 

Beter is wachten op de 2 de versie. De eerste heeft al kinderziektes.

Wifi werkt niet goed e.d

 

Uiteraard zijn er altijd mensen die problemen ondervinden. Wie weet, door hun eigen onkunde, dat vertelt het verhaal niet.

 

Je haar in deze spiegel kammen is inderdaad een goede toepassing. Surf ook even naar een Flash website, kijken of je nog steeds denkt dat je ermee op internet kan.

 

Flash is bagger, html 5 komt er aan/is er al.

 

Ik zie een laptop een netbook een e reader en een smartphone op tafel liggen... En een ipad dus.

Heb je dan ook een auto, motor, brommer en bakfiets voor de deur staan?

 

Ik heb 6 auto's, een fiets en een brommer voor de deur staan. Naast mijn iPhone en MacBookPro komt er ook een iPad (tzt een 2nd gen). Greed is good.

 

De iPad is ideaal voor mensen die graag de kracht willen hebben van een zwaar werkstation maar ook de voordelen van mobiele content. Zonder twee volwaardige systemen aan te hoeven schaffen. Daar komt bij dat een laptop niet optimaal compact /mobiel is, voorzien van toetsenbord, uitklapscherm, muis / touchpad. In mijn situatie zal ik zwaar designwerk op m'n (Apple : ) werkstation uitvoeren. Presentaties en couch entertainment (goede samenvating Carl : ) op de iPad. Geniaal dus!

 

Zoals ik mezelf wil noemen een "hardcore" internet gebruiker. Ik zit meer te internetten per dag op mn iPhone dan op m'n Macbook Pro. Ik heb alles push, m'n mail, m'n agenda, contacten etc. Ik zie die iPad ook voor dat doel. Ik zal zodra ik een iPad heb aangeschaft ook veel meer daar gebruik van maken dan van m'n Macbook Pro. Ik denk dat apple op het goede spoor zit. En ja, dit is de eerste generatie zelfde gedoe toen met de eerste iPhone. Wat was dat een revolutie voor een HTC gebruiker als ik was. En ik heb nu alle versies inmiddels in mijn bezit (gehad) maar die toestellen hebben mij nooit teleur gesteld. Ik kan niet wachten tot de iPad in Nederland te koop is.

Dit jaar wordt btw het jaar van de tablets; mark my words

 

Het is wachten op een een Android tablet.
Filmpje geeft goed weer waar een tablet voor dient, niets meer. Typen op een virtueel keyboard vind ik niet prettig, steeds moeten kijken waar je een vinger plaatst, maar dat is niet echt de bedoeling met een tablet. Echter, een tablet met een flip keyboard, zou ook geaccepteerd worden denk ik.

 

De huidige eigenaars prijzen juist het typen op de ipad. Yvonne, een van de mede-commenters, vond het zelfs fijner typen dat een normaal keyboard.

Plus, als je er een toetsenbord op zet dan krijg je precies weer een laptop/netbook :| En dat is juist niet de bedoeling bij Apple, vanuit Apple's visie is de netbook een faal-product omdat het niet zijn eigen platform wilt zijn maar juist de laptop achterna loopt.

Het ideale van zo'n tablet is juist dat er nu veel meer nieuwe mediatoepassingen gemaakt kunnen worden, interactieve magazines bijvoorbeeld die altijd up to date zijn. Iets waar kranten e.d. hedendaags altijd nog problemen mee hebben. Wat dat betreft zou de iPad zomaar de sleutel kunnen voor een revolutie in media.

 

Voor de mensen die schreeuwen dat het niet in een markt thuis past... dat is toch al bekend? Het is een product tussen een smartphone en een netbook (wat al een "nieuw" product is gebaseerd op een notebook).

Ik denk dat er best een markt voor slate-pc's zijn. Ik denk ook dat Apple de juiste dingen erin heeft gestopt: browsen, lezen, kijken en dat of andere dingen snel ff doen op de bank.

Echter, zoals altijd, pushed Apple zijn producten behoorlijk door. Maakt flash dood, maar ik denk dat dit oa een van de dingen is die er voor zorgen dat ik zo'n ding niet koop.

Multitasking? Nope, net zo lomp als de iPhone. Apple had beter een nieuw OS kunnen maken, meer gericht op OSX ipv iPhoneOS.
Maar ik denk dat de concurrentie wel komt met mooie apparaatjes, zo ook met Android.

 

Wijs gesproken, maar met alle respect: je hebt geen flauw idee waar je het over hebt.

Verdiep je aub eens in de materie, en kom dan gerust nog eens terug.

 

Zijn er nog dingen waar je op moet letten bij import van zo'n ding? Dat de lader niet in je muur gaat passen is logisch, maar werkt bijvoorbeeld de book store gewoon?
Ik heb btw begrepen dat de garantie alleen in het land van aanschaf geldig is.

 

Apple heeft op alle producten een te korte maar wel wereldwijde garantie van 1 jaar.

 

Kijk 'm eens geil en verliefd kijken al op het moment dattie 'm uit de doos haalt. Dit kan geen objectieve review zijn!

Wel een goed verkooppraatje Erwin! Steve J. kan trots op je zijn. Je kan zo bisschop worden in de kerk van Jobs! (of ben je dat al?)

 

-Gaaaaap-

 

Het argument "ik heb al een iPhone dus wat moet ik er mee?" weerleg ik continu door te stellen dat je nu misschien tevreden bent met het huis waar je nu in woont maar zou het niet lekker zijn als alle kamers 2x zo groot zouden zijn? Of.... Je bent misschien tevreden met de voorgevel van je vriendin..... Maar zou je het stiekum niet fijn vinden als de hele boel 2x groter zou zijn??? Eerlijk zeggen.....

 

Leuke review. Misschien niet helemaal objectief, maar who gives a toss? De iPad is gewoon een ontzettend leuk apparaat en de toepassingen die ik hier zag (twitteren bij de tv, voorlezen) zouden zomaar eens echt kunnen werken. Bovendien: m'n dochtertje van 3,5 verwacht gewoon dat een scherm - ook de grotere - reageert, als ze er met haar vinger overheen gaat. Touchscreens rule!

 

Waarom blijft dit artikel bovenaan staan?
Is dit zo belangrijk...het is een goed product moet ik toegeven, maar het is toch niet zo belangrijk dat het constant bovenaan moet staan?

De echte fanboys van apple hebben dit allang gezien, en voor de rest is dit niet zo heel belangrijk(denk ik).

 

Weet je wat ie niet kan, op ze zijkant blijven staan, zodat je in je bed kan liggen en , zoals bij een laptop, hem op ze zijkant kan zetten, zonder dat ie omvalt.

 

Valt me niet tegen, hoewel ik er redelijk sceptisch aan begon. Heb de afgelopen twee weken geforceerd al mijn werk erop gedaan en dat was haalbaar. Let op: niet altijd even makkelijk, maar wel haalbaar. Heb nooit echt de behoefte gehad om terug te willen grijpen naar mijn notebook. En ja, ik begrijp dat hij daar niet voor bedoeld is, maar wilde het toch even proberen. Ik heb er oa grote doucmenten op gemaakt in Pages en Numbers.

Dit schreef ik vorige week, na 5 dagen iPad:
http://blog.royalty.nl/2010/04/08/ipad-na-vijf-dagen-gebruik/
Daarin ook het nodige over applicaties.

Humor voor gevorderden: deze iPad recensie op Bright rendert niet goed in safari op iPad :)

 

Welke baby app wordt hier getoond? Weet iemand dat, of leest Erwin zelf toevallig mee?

 

Mannen met sjaaltjes ...........

 

Wat mij opvalt is dat het een ontzettend hoog gadget gehalte heeft de punten die aangehaald worden waarom je een ipad zou willen

1) Twitteren tijdens het tv kijken
Een ipad typt toch niet zo lekker?
2) Gamen. Daar hebben we consoles of computers voor uitgevonden
3) Recepten
Kan ook heel goed met een KOOKBOEK!
4) Verhaaltje voorlezen aan de kids
Kinderboek ?

Met andere woorden het is een apparaat waar eigenlijk geen markt voor is maar wat wel zo op de markt gezet wordt. Het laatste van waarom zou je een imcapabele notebook kopen slaat kant nog wal. Tuurlijk is er een markt voor een fiets, bromfiets of whatever. Omdat een bromfiets t.o.v een gewone fiets aanzienlijke voordelen heeft. Een iPad heeft dit simpelweg gewoon NIET. Alles wat ik met een iPad kan kan ik ook goed met de laptop of andere 'oude' technologie.

p.s. nog een puntje over het lezen van boeken op een standaard lcd scherm.. Ik heb een tijd lang ( 1,5 jaar) een e-reader gehad en het lezen op een e-reader is ontzettend veel prettiger dan op een actieve lichtbron. In bed zal het inderdaad niet uitmaken. MAar ga maar eens met diezelfde iPad buiten zitten, door de zon zul je waarschijnlijk geen fatsoenlijk beeld meer hebben waarbij een e-reader je hier geen probleem mee zult hebben. Maar goed het is een gadget en als mensen er echt 500,- voor over hebben mogen ze dat van mij spenderen. Als ze maar wel weten dat je voor dat geld ook een ontzettend leuk laptopje kunt kopen.

 

Bij een iPad zitten al die punten in een. Je hoeft dus geen verschillende dingen te pakken los van elkaar. Dat is handig met rijzen bijvoorbeeld.

 

Rijzen? Gebeurt meestal thuis met het deeg... Toch fijn als je blij bent met je iPad als je wacht op je deegwaren ^^

Ik houd het wel gewoon bij m'n netbook en anders e-reader en losse mp3-speler

 

oh ja.. nog even een toevoeging. het is inderdaad een grote iPhone of moet ik zeggen dat de iPhone een iPad mini is?

 

Ik vind als ik zo terug kijk over het afgelopen jaar de iPhone 4 echt de beste telefoon die er is uitgekomen. Ben benieuwd of er in 2011 een telefoon zal uitkomen die aan deze kan tippen. Overigens in de meeste lijsten van de <a href="http://www.typhone.nl/top10/beste-telefoons">top 10 mobiele telefoons</a> zie je ook de iphone bovenaan staan.

 

Pagina's

Nieuwsbrief