Uitpakparty: Mac OS X Lion
Uitpakparty

Uitpakparty: Mac OS X Lion

vrijdag 22 juli 2011 12:12

Het nieuwe OS van Apple is voor 't eerst te installeren als app. Apple heeft meer features van het OS voor iPhones en iPads vertaald naar de desktop.

[camera: Pieter Hoogland]

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

 

Tip. Maak applicaties full screen met het simpele SizeUp. Dan hoef je Lion niet eens aan te schaffen :-)

 

David, je kunt in iCal ook gewoon je afspraak slepen over de uren die het duurt; dat maakt het alweer makkelijker.

Heeft iemand een tip voor me hoe ik ervoor kan zorgen dat ik niet overal herinneringen voor krijg?

 

Eigenlijk is het Gmail, maar dan met een andere naam als ik het zo bekijk?

 

Voor zover ik het begrijp moeten de computers voor AirDrop wel redelijk dicht bij elkaar staan, én allebei AirDrop openen voordat je bestanden over kunt zetten. (En dat is fijn, want anders zouden de buren me redelijk gek kunnen krijgen door steeds bestanden aan te bieden...)

Gek dat alleen Apple toepassingen op dit moment full screen kunnen. Vóór Lion konden programma's immers ook al full screen doen. (Dat vind ik bijvoorbeeld de enige fijne manier om met Pixelmator te werken, met al die losse venstertjes die je ook in Photoshop ziet.) Wat is dan het verschil?

 

@David: in iCal kan je al gelijk op de activiteit dubbelklikken, je hoeft hem niet eerst weg te klikken hoor.

 

Echt niet. Althans bij mij niet.

 

David, maak je toetsenbord is schoon man!

 

Als je in iCal een afspraak met Peter van 15.00 tot 17.00 uur wilt invoeren, dubbelklik je op die dag en typ je gewoon '15.00 - 17.00 Peter' in.

 

Dank, dat wist ik nog niet. Handig en vangt inderdaad dat probleem deels op. Echter moet ik dan nog steeds dubbelklikken om het edit gebeuren naar boven te toveren voor alarmen en notities.

 

Nog beter en makkelijker is het plusje links bovenin aan te klikken. Je kunt dan inderdaad in gewone mensen taal zeggen wat wanneer waar en met wie. Hoef je ook niet naar de exacte datum op zoek.

 

"Hier heb ik vier mailtjes aan mezelf gestuurd... alsof ik met iemand communiceer". Haha! David heeft geen vrienden. :P

 

Je hebt me door :-)

Even serieus, ik heb ooit per ongeluk in een uitpakparty mijn password voor het een en ander in beeld laten zien... Dus nu verzeker ik me er van dat ik niet per ongeluk een prive conversatie in mijn mail aan iedereen laat zien :-)

 

Net zoals je telefoonnummer(s) in een eerdere uitpakparty van een autoradio. Blijven opletten David! ;-)

BTW: zag ik het nu goed dat het notebook het bestand al ontving voordat jij het vanaf de Mac verzond?

 

Oeps, nu gaat iedereen mijn contacten bellen :-)

De MacBook zag kennelijk mijn Mac eerder.

 

Bij agenda gewoon invullen; bijvoorbeeld: zwemmen van 16:00 tot 15:00 en dan doet die apple van jou dat allemaal automatisch invullen. :-)

 

Heel goeie uitpakparty

 

Ik heb Steve een e-mail gestuurd. Ik ben niet echt te spreken over mission control. Eerlijk gezegd verpest het m'n hele Mac beleving :)

Zie Facebook:
http://t.co/Z59rPMG

 

Top uitpakparty, ga zo door!

 

Expose is mi overzichtelijker dan mission control. Is er een alternatief?

 

Als je de looks van iCal en Adresboek niet mooi vindt: http://www.appletips.nl/os-x-lion-ical-en-adresboek-een-aluminium-layout...

 

Wat ook leuk is zet je schermbeveiliging op iTunes illustraties en zodra je een illustratie ziet van een artiest die je leuk vind klik op het plaatsje en de muziek zal afspelen.

Klik je weer op het plaatje stop het.

 

Grappig dat launchpad een heel 27 inch scherm nodig heeft voor het aantal icoontjes in mijn dock op een 1600 pixel breed scherm met een 60 pixel hoog dock.

David: ff toetsenbord poetsen als je met een 5D gaat filmen!

Hoe zit het met versies? Als je teruggaat naar de eerste, en daarin verder werkt, is dan iedere nieuwe variant pleite? Of ondersteunt Lion parallele universums?

Hoe vaak kom je nog Rosetta spul tegen David? Die werken niet meer toch?

 

De ene David is de andere niet, of toch wel? Aardig verwarrend in de reacties.

 

FCP X op de laptop van Pieter?

 

Per abuis op verstuur gedrukt.

Vinden jullie FCP X fijn?

 

Vanwaar de 3D muis, David?

 

Hmm, de conclusie van David op het einde zet me toch weer even aan het denken... Ik ben namelijk van plan om een iMac 27" te kopen, maar zou ik nu gewoon beter wachten? Misschien dat er eind dit jaar/volgend jaar een iMac touch uitkomt ;)

 

@iOS BRIGHT.app gebruiker hier net boven; Zoals David al opmerkte, waar gaat Apple naar toe??? Zeker inspirerend! Nu ben ik geen profeet of discipel (hoewel mijn omgeving daar wel eens anders over denkt gezien mijn Apple manie) maar het ligt eraan wat je met die 27" wilt. Wil je een krachtpatser die snel is voor bijv. grafisch en/of web design? Games? Video bewerking?: iMac zou ik zeggen daar kun je in dat geval nog jaren mee vooruit.

Wil je een groot scherm en stel je niet al te hoge eisen aan rekenkracht? Koop dan n Cinema display want ik denk dat ik wel weet waar het heen gaat!

Binnen niet al te lange tijd heb je schermen in huis (iPad op de bank, toetsenbord met Cinema display, enz). Met die schermen communiceer je op den duur alleen maar met 'de Cloud' waar in de toekomst ook alle software draait (MacStore is een opmaat daar naar toe om je van het fysieke bezit middels DVD af te halen). Tot die tijd, staat die Cloud in je huis i.d. vorm van een TimeCapsule in combinatie met een MiniMac en bereid de Cloud van Apple die in de herfst komt je daar al feilloos op voor. De MiniMac (straks de Cloud in huis die communiceert met internet) wordt je 'Mission Control'. Zo kun je alle programma's, media of documenten op ieder scherm oproepen in huis tot aan je iPhone voor op de plee en kun je als je de kamer inloopt met AirPlay verder kijken op een ander (groter) scherm.... daar gaat het heen, tel al deze ontwikkelingen bij elkaar op (Cloud, AirPlay, MissionControl, TouchPad, iPad, iTunes, Spotify, Hulu, enz) en ik denk dat het die kant op gaat... Apple ziet dit zoals gewoonlijk goed aankomen en speelt er vroeg op in met allerlei leuke speeltjes :D

 

Leuke uitpakparty.. Die apps aan het begin is idd vreemd dat er geen touch commando voor de magic mouse op zit.. Nu moet je dat via een programma knop.. Kan ik net zo goed het programma direct aanklikken.. Maar nutteloos? Dat vind ik niet.. Zie het als een proef die over 3 jaar zn voordeel zeker zal gaan bewijzen.. Ook de mission control vind ik wel aardig vanuit de magic mouse.. Voor de rest is het idd vreemd dat de

 

@iBerno
Bedankt voor je opheldering ;)
Ik wil de iMac als vervanger voor m'n Windows computer. Grafische bewerk

 

... Bewerkingen/des wil voor

 

Wat is dit nou weer?!

Nou goed, grafische bewerkingen/design wil ik er voornamelijk op doen, en daarnaast wat civ5 op spelen ;)
Dus voor zoiets kan ik gewoon nu beter een iMac kopen?

 

Goede uitpakparty, ik vind lion beter dan snow leopard

 

@David. Ik vind je uitpakparties altijd erg leuk. Een "diepte" uitpakpartie zou ik nog leuker vinden. Sommige producten zou je een stuk dieper op in kunnen gaan! Misschien een "diepte uitlegpartie" over Lion over een paar weekjes?

 

@David. Ik vind je uitpakparties altijd erg leuk. Een "diepte" uitpakpartie zou ik nog leuker vinden. Sommige producten zou je een stuk dieper op in kunnen gaan! Misschien een "diepte uitlegpartie" over Lion over een paar weekjes?

 

Weet iemand of je dit software op je pc kan installeren ?

 

Alsof ik op de manege werk en alles in leer doe! Hilarisch!

 

@iPad gebruiker
Nee, alleen op Apple apparaten. Of hackintosh ;)

 

"Alsof ik op de manège werk en alles in leer doe". Haha, subliem!

 

Wat is aaaaaaaical? ;)

 

Super uitpak party. Je slaat de spijker op z'n kop.
Ik ben zelf ook niet zo gecharmeerd van de nieuwe looks, maar Apple kennende zit hier meer achter.

Wat betreft je opmerking over het invoeren van een iCal afspraak. Net als Google Calender wordt er een tijdstip aan de afspraak toegevoegd zodra je "om + tijdstip" toevoegt aan de omschrijving. Dus bijvoorbeeld: "naar de wc om 12:00".

 

Nieuwsbrief