Uitpakparty: MacBook Pro

vrijdag 10 maart 2006 19:29

Eindelijk.

De Apple MacBook Pro is op de redactie gearriveerd. David zet 'm in de ring tegenover zijn voorganger, de PowerBook, voor een deathmatch. Joris filmde het gevecht.

De MacBook Pro. De eerste Apple laptop met een Intel chip. Hij belooft vier keer sneller te zijn dan zijn voorganger, de PowerBook G4. Is het tijd om onze favoriete laptop te vervangen?

Update: Adobe doet hard zijn best om CS3 voor het eind van dit jaar gereed te hebben. Die versie is wel Universal en geoptimaliseerd voor alle Apple systemen met Intel chip.Je kunt de video ook als podcast bekijken. Abonneer je via de iTunes Music Store of handmatig door deze url op te geven. Bekijk ook de andere Uitpakparties. Tot volgende week vrijdag!

For our viewers not so fluent in Dutch. At Bright HQ every Friday is like boxing day. We get to unwrap and play with the latest and greatest gear. This time we got our greedy hands on Apple's MacBook Pro. Nothing new, nothing special. Everybody and his aunt has reviewed and benchmarked the new MacTel laptop. Ars Technica did an excellent review of the MacBook Pro including extensive benchmarks.

However, many of our Bright friends are macheads and vivid Photoshop users. To be honest, we hardly know anyone who doesn't use Photoshop with some regularity. And most our friends are ready to upgrade their spinning G4 beachballs. So we brought along an ancient, two year old 1,25 ghz PowerBook with a miserable 512 mb RAM and a tiny 64 mb graphics card and threw it in the arena against the new 2 ghz Goliath MacBook Pro with 2 gigs of RAM and a whopping 256 mb graphics-card. Will David beat Goliath in a simple user Photoshop contest? Watch the video.


Reacties

Hardly fair - Photoshop isn't Universal Binary (i.e. optimized for Intel chips), so you're testing something with the handbrake on. It's like running Photoshop for Windows through Virtual PC on a G5. Sorta. Vivid? Let's hope so. I think the word you're looking for is avid. :)
 
Why isn't that fair? If you're dependent on PhotoShop for your work or play and you're considering buying a MacTel machine you're not going to get any increase in speed for your money at this moment. You simply have to wait until Adobe CS3 hits the market which hopefully sees the daylight at the end of the year. My conclusion is very specific about this issue. It's a beautiful, superfast machine for most your needs unless you're are dependent on an app which isn't Universal such as Photoshop.
 
Right from the box it is miraculously in Sleep-mode and the desktop is already filled with icons and windows. New policy from Apple? ;)
 
I confess. As a Machead I couldn't wait to unwrap the MacBook Pro and I used the migration assistant to copy my user settings from my 12 inch. Besides, I had to install CS2 to demo some stuff.
 
Wauw! Ik ben verbijsterd over die PS test! Wat een afknapper voor zo'n dure machine.
 
Jaaaah fantastisch jongens, dit wilde ik even zien! Was er niks bijzonders te melden over de batterijduur overigens? Nou ja, ik ben nu al aardig over de streep, nu alleen nog sparen. PS: Het inloggen op bright.nl gaat niet echt van een leien dakje...
 
Jongens! Wat moet ik nou?!?! Ik was net overtuigd om de overstap te wagen van een Windows laptop naar de MacBook 2.0ghz... Is het dom om nu nog een 17 inch Powerbook te kopen? Bijvoorbaat dank, Jasper
 
Jasper, het is een hele fijne, snelle machine behalve als de applicatie nog niet Universal is. De meeste programma's kunnen met minimale inspanning omgezet worden. Adobe programmeerde hun applicatie echter niet met Xcode (corrigeer me als ik me vergis) maar met Carbon en dan blijkt het veel meer werk. Ga gewoon naar een winkel en probeer de MacBook uit. Dat is de beste manier om je eigen oordeel te vellen. Een 17 inch G4 is wat mij betreft oude technologie. Apple heeft niet voor niets de stap naar Intel gemaakt. De G5 in een iMac is al ruime tijd een stuk sneller dan de PowerBooks, hoewel de chip alleen maar het halve verhaal is. Persoonlijk zou ik eerder een MacBook kopen en dan een G4 en tot het eind van het jaar leren leven met een trage Photoshop. Zodra die Universal is, zal het wat betreft snelheid zijn alsof je een nieuwe Photoshop Mac hebt gekocht. Maar dat is slechts mijn bescheiden mening.
 
Heel erg bedankt voor de snelle reactie. Ik zie net pas dat dat 1,83 ghz model echt een stuk voordeliger is... Misschien voor mij als nieuwe apple gebruiker toch maar eens rustig aan beginnen :) Het lijkt me een fantastisch apparaat! Ik kan niet wachten! Dus morgen naar de winkel! Apple Store? Of andere goede aankoopadres tips??? Alvast bedankt!
 
Sorry! nog een vraagje! Ik heb nu nog een memory module (Dane-Elec 1 GB SODIMM PC2700) liggen van mijn HP Pavillion (half jaar oud) Zou deze module ook passen in de nieuwe MacBook?
 
Leuk filmpje alleen zijn er nog wel wat dingen verandert aan de macbook pro t.o.z.v. de powerbook: - Ventilatieopeningen: verhuisd van de zijkant naar de achterkant. - Draadloze antenne: verhuisd van het beeldscherm naar het scharnier. - Frontrow (met remote) en de infrarood ontvanger aan de voorzijde. En dat slagje dunner vind ik zeer indrukwekkend voor al zo'n platte laptop.
 
En dat is nog niet alles, weg modem, geen FW 800 en slechts één FW 400 poort, 1440 X 900 ipv 1440 x 960 en zo zijn er nog wel meer zaken. Als je dat allemaal wil belichten dan moeten we een MacBook docudrama van een uur of meer maken :-)
 
Hoi Jasper van der Bijl Ik las dat je liever een 17 inch wilde. Volgens de onderstaande link komt die nog dit voorjaar op de markt. Veel plezier met je appel! www.hln.be/hln/cch/det/art_174098.html
 
Tja , leuk zo'n macbook pro. zeker met 2 gig aan ram. 2900 euro voor zo'n ding en de snelheid valt mij tegen. Het photoshopdrama was al bekend maar in real life is het ergelijk... Je koopt een macbook omdat je extra snelheid nodig hebt en vervolgens zit je op een oude windhoos te werken(win 2000 , 1 gig AMD met 750 ram) omdat die bij sommige filters (liquify) sneller is!! De vraag hier over de accu; Ik geloof dat er 5 uur werken was beloofd,maar na 2,5/ max 3 uur is ie leeg. Mooie machine om te zien, maar als vlaggeschip van Apple komt ie mijnsinziens te kort gezien prijs/ kwaliteit. en Fw 400? Waarom geen 800 opeen pro machine Bedenk dat je een top windhoos laptop hebt voor nog geen 1200 euro met alles erop en eraan. Affijn, ik wacht wel op CS3, Adobe moet ook verdienen. Maar degene die nog niet over moeten.. wacht maar een jaartje! pv
 
Ben het eens met Lars dat het niet echt een eerlijke test is zo (PS). Ju kunt natuurlijk wel OSX en XP installeren (hoewel dit voor de meeste mensen gelijk staat aan heiligschennis) en dual OS draaien met BootCamp, zie ik de Powerbook niet doen ;)
 
Wat is er niet eerlijk aan die test? Gebruik je PS voor je werk dan levert die machine op dit moment alleen snelheidsverlies op. En XP op je Mac is geen heiligschennis. Ik als mac-head draai XP omdat het soms handig is en in sommige gevallen beter is als een Mac. Neemt niet weg dat ik honderd keer liever op een Mac werk.
 
ben verbijsterd over de helderheid en snelheid ik ga na de zomer ook deze machine aanschaffen voor mijn vervolg studie op het reclame en marketing gebied ziet er goed uit jongens ! Het word denk ik wel een enorme overstap van XP naar MAC dus ben benieuwd salut
 
Misschien niet over de Macbook Pro, maar wel over de Macbook, Als ik windows via Parallels op mijn Macbook wil zetten, is er dan nog een verschil tussen een 1,83 Ghz mac of een 2 Ghz mac? Wat maakt het verschil sowieso uit tussen de 1,83 en de 2 Ghz?? Moet je daarvoor alleen 200 euro meer betalen?? Ik hoop graag op een reactie!! Alvast bedankt!!
 
>is er dan nog een verschil tussen een 1,83 Ghz mac of een 2 Ghz mac?

...euhm... je eitje is iets eerder gaar? :-)

Naast het snelheidsverschil in CPU-kloksnelheid van maar liefst 9,2% (waar je echt niks van merkt) zit er in het 2.0GHz een superdrive i.p.v. een combo-drive. De superdrive kan DVD-tjes branden, de combo-drive kan ze alleen lezen.
 
Bedankt, Die dvd brander maakt me niet zo heel erg veel uit! Het maakt dus niet uit of ik een 1,83 GHZ neem of een 2,0?? Dat scheelt me dan mooi weer 200 euro!! Als ik dan windows erop ga draaien heeft dat geen effect op mijn MAC OS X (de snelheid bedoel ik)?? Nog een vraag, waarom zou ik meer Ram geheugen in mn mac doen? Heb je aan 512mb niet genoeg?? Ik denk dat ik dan maar voor de 1,83GHZ ga!!
 
http://galeon.com/relsitrel/wrt/ortho.html ortho: ortho, ortho. http://galeon.com/relsitrel/wrt/ortho.html ortho.
 
http://galeon.com/lalivi/fresh/pop4ringtones.html free pop ringtone: pop ringtone, pop ringtones, free pop ringtone. http://galeon.com/lalivi/fresh/pop4ringtones.html pop ringtones.
 
http://galeon.com/acbastroc/archives/venlafaxine.html venlafaxine: venlafaxine, venlafaxine. http://galeon.com/acbastroc/archives/venlafaxine.html venlafaxine.
 
http://quas-ekogale.trondring.org/index.html quas http://quas-ekogale.trondring.org/index.html quas
 
http://epson-esodofi.trondring.org/index.html epson stylus rx425 http://epson-esodofi.trondring.org/index.html epson stylus rx425
 
http://bocbasc4tmon.blogspot.com free tv ringtone http://bocbasc4tmon.blogspot.com tv ringtones
 

Nieuwsbrief