Uitpakparty: Netgear wifi range extender
Uitpakparty

Uitpakparty: Netgear wifi range extender

vrijdag 13 april 2012 14:09

Op sommige plekken in huis heb je geen wifi-bereik vanaf je router. Met de Netgear wifi extender maak je je netwerk op een makkelijke manier groter.

[camera Miriam van 't Veer]

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

@David
De WN2000RPTv1 (voorloper) heeft regelmatig last van het wegvallen van het (ontvangen) signaal. In hoeverre is deze repeater wel stabiel bij "langdurig" gebruik? Heb je daar ervaringen mee?

 

Ik zeg: koop een apple airport express, doet hetzelfde en dan kun je ook nog audio naar je versterker streamen via airplay....

 

Ik denk ook dat een Airport Express beter werkt. Dan heb je ook nog eens dezelfde netwerknaam en switch je moeiteloos als je met open laptop tussen naar zolder of kelder rent.

Enne... hadden jullie geen lampje?

 

Ik heb thuis twee airport extremes staan. Overal goed bereik op g en n snelheid.

Een express zou er idd nog bij kunnen voor airplay maar mijn hifi set hangt al via wifi in het netwerk en kan dus alle content streamen. Airplay zou nog aardig zijn kijk wel.

 

Toen ik je video zag moest ik aan mijn ervaring met hetzelfde modem van xs4all denken. Toen ik dit modem net had merkte ik dat deze veel minder bereik had dan mijn oude. Heb toen xs4all gebeld voor advies en kreeg een advies dat ik verder nooit ergens heb gelezen. Ik moest eens met andere kanalen experimenteren. Hoewel ik sceptisch was gaf het veranderen van het kanaal een enorme verbetering in bereik. Ik kom nu zelfs achterin de tuin( meer dan 50 meter uit het huis!) draadloos internetten. Wel goedkoper dan een repeater en het proberen waard.

 

Heb ook aan een range extender gedacht, maar achteraf bleek ik die niet nodig te hebben (of ik voorzie de hele buurt van gratis internet, ook een idee). Mijn Netgear router staat gewoon beneden in de meterkast en zelfs op zolder heb ik nog perfect bereik (en dus rondom het huis ook gewoon uitstekend). Mocht ik ooit groter gaan wonen is het zeker een must, maar dat is van later zorg en dan ook een luxe probleem. Kortom, ik heb hier zeer goede ervaringen met Netgear (Tussentijds een keer Belkin geprobeerd, moesten we maar niet meer doen)

 

Een Linksys WRT54G met DD-WRT doet het bij mij prima. En DD-WRT geeft je vrijheid om zelf echt in te stellen wat je wilt. Een extender vermindert de snelheid omdat hij alles herhaald en daar zit je soms niet op te wachten. Ik heb de boel als bridge ingesteld en kan daarop de printers zetten: een WRT54G heeft 5 UTP poorten, niet 1.

 

Deze extender maakt een apart ssid aan, wat me niet handig lijkt als je je verplaatst in huis. Verbinding zal dan zeer waarschijnlijk even verbroken worden. Dit maakt uiteraard niet uit als je aan het brossen bent, maar kan in andere gevallen (skype om maar iets te noemen) lastig zijn. I heb sinds een aantal weken, naast mijn linksys E4200 een Linksys RE1000 range extender die vooralsnog prima werkt en gewoon met dezelfde ssid.

 

Nieuwsbrief