Uitpakparty: Sony Camcorder HDR-CX730E
Uitpakparty

Uitpakparty: Sony Camcorder HDR-CX730E

vrijdag 29 juni 2012 12:25

Uit de hand 17x inzoomen en toch geen schokkerige beelden. Met de super balanced optical stabilisator van de Sony HDR-CX730E is dat voor David een eitje.

[camera: Pieter Hoogland]

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Leuk filmpje, maar Pieter, stop toch eens met die vignettering. In 2007 was het misschien super hip om à la Top Gear de hoekjes donker te maken, maar anno 2012 kan dat echt niet meer.
En als het aan je lens ligt, zet even het diafragma wat verder dicht. :)

 

Vignetjes zijn inderdaad ga-haap! Maar de vergelijkingen in deze party spreken boekdelen. Oh ja..niet te vergeten de über-dikke zonnekap op deze broadcastwaardige CX730!

 

Ik vind die vignetting niet zo boeiend eigenlijk. Het 'ik schiet wide open met een F1.4 lens effect' vind ik veel storender bij veel HDSLR filmers, zeker als ze hun focus tracking niet op orde hebben. Gelukkig schiet pieter met een F4 lens en gaat het focussen prima. Prima zo!

 

Die vignetting is natuurlijk wel in post toegevoegd, een 24-105L heeft daar echt niet in die mate last van ;)

 

Sinds een paar weken ben ik de gelukkige eigenaar van een van de opvolgers van deze camera, namelijk de HDR-PJ780VE. Met het risico dit als een Apple salespitch te laten klinken.. "It's magic!"
Mocht je toevallig op deze uitpakparty stuiten en nog twijfelen over deze lijn camera's, laat me je dan dit zeggen: In deze prijscategorie wordt het niet beter! Niet in de komende paar jaren in ieder geval. En zelfs na een paar jaren zul je je hiermee nog niet bekocht voelen voorspel ik. De stabilisatie is uniek en doet wat hij moet doen. Beter dan een 'mini motioncam' het ooit zal kunnen in ons Nederlandse weer en ook beter dan digitale beeldstabilisatie, immers hoeft er nu niet een rand van je beeld afgeknipt te worden om te compenseren voor onbedoelde bewegingen en ook is deze stabilisatie betrouwbaar waar bij weinig licht of snel flitsend licht de digitale beeldstabilisatie nogal eens onbedoelde bewegingen introduceert(!)

 

Nieuwsbrief