Uitpakparty: Asus Eee Pad Transformer Prime
Nieuws

Uitpakparty: Asus Eee Pad Transformer Prime

vrijdag 30 maart 2012 13:33

Deze Android tablet wordt geleverd met een dock met toetsenbord en trackpad zodat je er volwaardig op kan werken.

[camera Pieter Hoogland]

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

De Asus Transformer prime is verkrijgbaar vanaf 599,- niet 499,-!
Veel duurder dan een iPad.

 

Koen, je hebt helemaal gelijk. De Transformer Prime is inderdaad 599, en dat wist ik tijdens de opnames ook maar heb me gewoon versproken. Waar ik hem mee wilde vergelijken is de huidige nieuwe iPad. Een 32GB kost dan 599 euro en dat is zonder toetsenbord zoals de 32GB Prime. De nieuwe iPad heeft echter wel dat hele mooie scherm waar ik heel blij mee ben. Neemt niet weg dat de Prime een hele fijne Android tablet is.

David

 

Helemaal met je eens Koen het is een super gaaf dun apparaat en heel snel.
Het werkt inderdaad net als een laptop met veel extras en zlefs games kan hij heel goed aan.
Werkt super veel pleizer ermee!

 

Ik vind dat Asus dit mooi opgelost heeft. Design mooi geworden en het kan inderdaad handig zijn, je hoeft tenslotte maar 1 apparaat te kopen en mee te nemen. Het feit dat het toetsenbord extra batterij capaciteit levert is meegenomen en het lijkt dus dat het scrollen/selecteren beter is opgelost dan bij Apple.

Alleen is het toch een beetje appels met peren vergelijken. Alles is een kwestie van wennen, uiteindelijk lukt het op een iPad ook wel goed met de juiste tools. Bovendien blijft een tablet slechts en tablet met alle "beperkingen" en heeft de "vrijheid" niet van wat je allemaal op een laptop kunt doen. Dus als ik echt moet werken dan neem ik toch liever de laptop mee om dat soort dingen te doen... werkt ook prima! :-)

Leuke uitpakparty overigens.

 

Tof, maar mizz eg wel DrieGee. zonder dai kunde gei huelemal nie veul, aleunmaar uus bleive. das nou wir jammer vinde gei ok nie? darum hep ikke unne Galaksi van die Koriaan. Die hei wel drieGee. En doar ben ik bes tevreeje meei. trowens Koriaans ete is ooik bes lekker witte gullie da?

 

Ok, en dan nu in het nederlands ?

 

Wé zeetie nou?!
Des nen appetjoek, mar dè nukt nie.
Kunde gij nie leze dan?
Ochèrum..

 

ik denk dè dun dien daor zun umor hèt thuisgeloaten

 

Sjoert doar !! Wē fēn dā ge mèn verstāí. Die'n aandere is moar unne appetjoek.

 

Ik heb een iPad2 met een Clamcase dat komt het dichtst bij deze Asus Prime. Het is een case met een vast keyboard en een eigen accu. het keyboard maakt verbinding via BT.

Wat je wel mist is inderdaad het trackpad.

Erg mooi ding deze Asus maar ik hou het toch liever bij m'n iPad, heb een de Galaxy Tab gehad (ook wel Galaxy Crap door mij genoemd) :) maar dat bwas echt bagger ook omdat ik een iPhone heb en je een bepaalde standaard verwacht. Daar kon deze Galaxy Tab bij lange na niet aan voldoen.

Maargoed Asus is geen Samsung.

 

Maar wat moet ik nu kiezen? wil wel een tablet die me opties biedt: dus dat ik ook productief kan zijn. het enige wat me tegen houd is de apps die beschikbaar zijn. Adobe heeft wel een fantastische reeks speciaal voor tablets in android, maar iPad apps zijn er natuurlijk veel meer... is dit verschil merkbaar? en écht merkbaar dan hè! want bij m'n smartphone merk ik dat mijn app gebruik wat beperkter aan het worden is dan toen het net nieuw was. een goed browser, daar heb je wat aan

 

Ik heb zelf ook deze Transformer Prime en vindt het een fantastisch apparaat! Ongekend snel, toetsenbord typt ook erg lekker en het geheel voelt ook fijn en robuust aan.

Voordelen van de Android Tablets vind ik toch wel voornamelijk dat alle websites werken zoals ze horen te werken (flash, java, etc...)

Alles wat ik qua productiviteit op mijn pc of laptop doe, kan ik met enig zoeken ook met de Prime, en vaak nog gratis ook :)

De taken die ik uitvoer op dit apparaat doet hij subliem! Vooral in combinatie met iMediaShare is dit een handig apparaat om films, foto's en muziek te sharen via de tv.

en mocht je toch het toetsenbord niet fijn vinden werken... koop dan een normaal wireless toetsenbord en muis, en sluit deze ontvanger dan aan op de usb poort! ... alles werkt :P

Heerlijk hoor... Android!

 

Nieuwsbrief