Uitpakparty: de nieuwe iPad
Nieuws

Uitpakparty: de nieuwe iPad

zaterdag 24 maart 2012 09:39

Tonie loopt de nieuwe features van de nieuwe iPad langs. Indrukwekkend scherm, maar ook dikker, zwaarder en warmer.

[camera Pieter Hoogland]

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Ben nog altijd tevreden gebruiker van de originele iPad, welke ik Juli aanstaande 2 jaar bezit. De camera's op de iPad2 waren voor mij geen selling point, zoals Tonie ook al demonstreerde in dit filmpje, zwaar onlogisch om foto's te gaan maken met de iPad. Ook het nieuwe scherm van de New iPad, toegegeven het is wel mooi, is niet een voldoende selling point om m'n oude iPad aan de wilgen te hangen.
Wie weet kan Apple het bij de volgende iPad wel weer lukken er een aan me te slijten? Ik ben in ieder geval benieuwd waar ze mee op de proppen komen! Want tot dusver is de originele iPad nog altijd 100% in staat te doen wat ik ervan verlang. Zelfs de accutijd is in die tijd amper verslechterd, misschien juist doordat ik hem zeer regelmatig gebruik?

 
afbeelding van M@xi on Android

Leuk weer met Tonie

 

Ja, dan is het tenminste kritiekloos.

 

Het wordt pas interessant als Apple iets vind op al die vieze vette vinger afdrukken op je glazen plaatje. Want hoe mooi de foto's ook zijn, je ziet er geen ruk van door de smutz ;)

 

Als je hele scherm onder de smutz zit moet je je handen eens wassen... ;)
Verder haal je je iPad even over je broek of mouw en hij is weer schoon.

 

Ik heb gister ook met de nieuwe iPad staan klooien en het blijft leuk, maar ik kreeg zeker niet het gevoel dat het een zinnige update was. Natuurlijk, hogere resolutie is fijn, zeker qua lezen is het ideaal, maar verder stelt het weinig voor. Het blijft een iOS apparaat, waarvan ik toch echt vind dat je er te weinig mee kan. Voor elke dienst een losse applicatie? Dan ga ik toch liever voor Android. Die camera update is natuurlijk complete onzin. Over de warmte maak ik me niet echt druk en 4G werkt niet. Wat minpunten en wat pluspunten, maar om dan te zeggen dat Apple zijn voorsprong heeft vergroot gaat me iets te ver. Uiteindelijk hangt het toch vooral af van persoonlijke voorkeur. Je hebt de Android tablets waar iets meer getweak bij komt kijken, maar waar wel alles een stuk beter aan te passen is aan je eigen wensen. En je hebt de iPad, die volledig af is. Een mooi design, een top scherm, goede apps, maar je blijft aan dat helse iOS vast zitten.

Dit stukje uit de Tweakers omschrijft het eigenlijk allemaal: "De iPad 2 was een jaar geleden overduidelijk de beste tablet op de markt, maar dankzij de minpuntjes en de toegenomen concurrentie kunnen we dat van de nieuwe iPad niet zeggen. Let wel, Apples jongste is nog steeds een van de beste tablets die je kunt kopen, ook vanwege het grote aanbod van op maat gemaakte apps. Op dat vlak heeft iOS nog echt een voorsprong op Android. Maar heer en meester, zoals de iPad en de iPad 2 dat waren, is de nieuwe iPad niet."

 

"dat helse iOS" en "het iOS heeft een voorsprong op Android"...??? Het zal wel...

Het zou natuurlijk idioot zijn om je iPad 2 in te ruilen voor deze, dat is alleen weggelegd voor diegene die het nieuwste van het nieuwste willen hebben en niet echt kijken op de centen.

 

Ga eens kijken naar de tablet verkopen. Tweakers kan wel zeggen dat de iPad niet meer heer en meester is, de consument denkt daar duidelijk anders over en dat is het enige dat voor Apple belangrijk is.

De Android widgets zijn inderdaad leuk maar verder werkt iOS veel soepeler, gebruiksvriendelijker en is vooral veel consequenter in design en navigatie en dat is voor de meeste tablet gebruikers erg belangrijk. Android op telefoons vind ik best goed (ik heb zelf een HTC met Android) maar de vertaling naar tablets vind ik nog niet goed.

 

Prima review. Maar wilde David niet de uitpakparty doen?

 

Zet die 5D eens even op F11 in volle zon bij het filmen. Zit ik op een iPad 3 te kijken, kan ik niet eens Tonies stoppels zien. Hoef je ook niet zo te klooien met het scherpstellen.

 

Mee eens, dan kunnen we de buurvrouw tenminste ook een beetje scherp zien @ 1:11

 

Dat mocht niet van Pieters buurman :)

 

Je bent 1 ding vergeten te vertellen. De batterij is groter en daarom duurt het opladen langer.

 

Het enige waar iPad in mijn ogen een grote voorsprong op heeft is het aanbod aan accessoires.
Dat geldt trouwens voor de gehele lijn van Apple;
leuke midi-hifisetjes met een ipod dock... zoiets zou ik nou ook heel graag willen voor mijn Samsung Galaxy Note... en natuurlijk gewoon makkelijk van afstand te bedienen.

iPad is een geweldig apparaat, maar de vrijheid die ik heb met mijn Transformer Prime, is onvergelijkbaar met apple producten. En dat is voor mij persoonlijk een groot selling point.

 

Nieuwsbrief