Uitpakparty: Google TV
Nieuws

Uitpakparty: Google TV

vrijdag 24 augustus 2012 09:20

Google wil alle 8 miljoen domme tv's in Nederland slim maken en voorzien van internet.

Zie ook Google TV gestart in Nederland met amper lokale apps.

[camera Miriam van 't Veer]

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Jammer dat ze, anno 2012, nog steeds kiezen voor een traditioneel kastje, met voornamelijk lucht aan de binnenkant. Waar moet ik die nou weer neerzetten? Een losse afstandsbediening kan eigenlijk ook niet meer, daar heb je een Tablet/smartphone voor!

 

Losse remotes werken voorlopig een stuk vlotter dan via mobiele apps. Overigens vertelt David ook dat Google TV ook werkt met zowel iOS- als Android-apps...

 

Ja, klopt, maar zo'n remote is ook niet gratis, en dat maakt het apparaat daarmee duurder dan nodig is, wat mij betreft. Bovendien vind ik al die afstandsbedieningen op de salontafel, met elk tig knopjes niet meer van deze tijd.

 

Dat Uitzending gemist geen HTML5 ondersteund maar alleen Silverlight, verteld meer over de slechte uitvoering van Uitzending gemist dan over Google TV.

 

UG heeft volgens mij ook Flash, maar moet je 1x extra voor klikken. Stom dat UG niet automatisch browsers zonder Silverlight doorstuurt naar Flash?

 

Waarschijnlijk vindt MS dat niet leuk want die wilde iedereen SL door de strot duwen en hebben daar de nodige centjes voor betaald aan UG en aanverwante sites.

 

NPO zei destijds dat ze door de keuze voor SL kosten bespaarden en dus belastingcenten efficienter uitgaven

 

Prettig dat ie met een LAN kabel aan te sluiten is, en de afstandsbediening met bluetooth werkt.

Jammer dat er weinig NL content is.

Jammer dat het tv gedeelte NIET werkt met een CAM.../met de tuner in je TV: je moet een losse decoder doorlussen...

 

Ja, goed punt, da's inderdaad wel jammer voor een 200 euro settopbox.

Ik vroeg de Google-manager die bij de Nederlandse perspresentatie was trouwens in de wandelgangen of Google TV niet ook als mediacenter-software vrijgegeven zou kunnen worden en zijn antwoord was 'nee'.

 

Meer plug & pray dan plug & play als ik het filmpje bekijk.

 

Die ervaring had ik niet: de menu's zijn duidelijk. De indicatie van '20 minuten' is ruim genomen. Als alles in 1x goed gaat ben je er in 10 a 15 minuten doorheen. Als je exotische apparatuur hebt niet.

In de Uitpakparty zijn er twee stappen die David irriteerden:
- het afpassen van de grootte van het scherm Juist voor oudere tv's met HDMI ingang (eigenlijk alleen voor DVD bedoeld, knippen wel eens wat van je scherm af als je er computervideo op loslaat, en zich niet via HDMI identificerrend) is dit m.i. een handige oplossing.

- communicatie met het kabel-kastje.
Sony zou er goed aan doen voor de meest voorkomende decoders in Nederland een lijstje te maken welke HDMI-mode zou moeten werken. Dit is m.i. een typisch geval van setup-probleem t.g.v. het product in een nieuw land uitrollen.

 

Thanks David voor deze uitpakparty. Altijd weer een feest!

 

Een 'domme' TV is wel altijd handig voor erbij dus als ze alles willen veranderen wil ik die van mij houden!!

 

Prima uitpakparty!
Voor mij géén Google TV.

 

Heb het ding in huis en aangesloten.

Uitzending gemist doet het gewoon, zodra je eenmalig, handmatig, op de website de instellingen naar flash zet.

De touchpad heeft een functie tap-to-confirm, die is prettiger bij veelvuldig gebruik. Dit is in Android (3.2)'s Settings in te schakelen.

Sideloaden van android apps (apk's) is interessant. Bijvoorbeeld internetradio app. Bijvoorbeeld NS treintijden.

De live-TV functionaliteit is minimaal als je al op een CAM module over was. Youtube ervaring is optimaal met dit apparaat.

 

Helaas, weer een apparaat/dienst die echt pas interessant wordt wanneer er ook daadwerkelijk content wordt aangeboden. Goed dat er meer van dit soort devices komen, maar nu mogen de fabrikanten van deze apparaten zich gaan richten op het beschikbaar maken van content.

Na lang wikken en wegen toch een Apple TV gekocht, die heeft nu in ieder geval een redelijke selectie NL-content en ik gebruik hem om uitzendinggemist te streamen vanaf mijn iPad. Maar toch is het aanbod ook daar nog niet om over naar huis te twittereren.

De prijs van de Google TV vind ik persoonlijk veel te hoog aangezien het nu niets meer is dan een veredelde YouTube speler.

Conclusie: content is koning en zonder dat blijven dit soort apparaten geinige gimmicks.

 

Heey David, hij was weer heerlijk. Even een account aangemaakt om te zeggen dat we hier altijd met smart wachten op weer een nieuwe uitpakparty op Bestel.nl HQ!

 

Als ik zo zie, is het geldverspilling op dit moment. Jammer, dat bedrijven zich eerst gaan richten op Amerika.

 

Nieuwsbrief