Uitpakparty: Microsoft Surface RT
Nieuws

Uitpakparty: Microsoft Surface RT

zaterdag 23 februari 2013 09:31

Microsofts Windows 8 tablet is volgens David een echt werkpaard. Vooral met een fraai extern toetsenbordje erbij.

[camera Miriam van 't Veer]

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Jammer en ook vreemd dat hij apps alleen full screen draait. Je zou toch zeggen dat hij apps automatisch zou moeten kunnen scalen en dat je daardoor dezelfde market hebt als Windows 8 op de pc. Dat een belangrijke app zoals Twitter nog niet bestaat is dan inderdaad wel een beetje jammer.

 

Haha briljant filmpie weer...
Met 40 biljoen downloads van apple Apps tot nu tot zal het een hele klus worden voor windows om er tussen te komen..!

 

Wat begint als een enthousiast verhaal over een veelbelovende nieuwkomer zakt aan het einde als een pudding in elkaar. Microsoft is gewoon veel te laat met alles. Dat komt omdat ze niet langer blindelings allles kopieren maar omdat ze het nu ook ineens veel beter willen doen. Maar te laat = te laat. De markt is al verzadigd en die andere App Stores zijn bovendien bomvol.

 

David moet de Windows Surface Pro reviewen. Als je dat ding hebt gezien, dan snap je dat MS niet te laat is, maar juist het ei van columbus heeft met Windows 8. Het enige OS dat de toekomst van dekstop-in-je-mobiel mogelijk en werkbaar maakt.
Android en iOS is zo banaal en zinloos vergeleken bij Win8. Maar RT is idd het seniele broertje, daar zou ik me niet druk om maken.
Intel en MS gaan in 2013 een comeback maken, wacht maar af.

 

Reviews van de Pro zijn ook niet erg lovend trouwens. Wat dat betreft vrees ik dat ook dat nieuwe beestje het niet gaat redden. Dat mensen geen tablet kopen om een volledig desktop os te kunnen gebruiken is al wel bewezen met de spectaculaire verkopen van de iOS en Android tablets. Voor de meeste consumenten is het juist prettig om niet met allerhande ongein van een compleet os te worden lastig gevallen. Fijn dat het zoveel kan, maar heb je d'r ook wat aan?

 

Topreview weer. Wat een misser van MS. Net als de Zune.

Ik denk dat uiteindelijk iedereen EN een laptop EN een tablet wil, het zijn wat mij betreft 2 verschillende producten die elkaar aanvullen.

Natuurlijk wil je wel graag een tablet waar je software op kan draaien, dat is de volgende revolutie. Dat zal dan die Surface Pro worden, maar wat kost dat? Voor datzelfde geld heb je een aardige laptop+tablet. Is toch fijner.

 

Nou, de pro is best scherp geprijsd:
- Macbook Air is 1100€
- iPad begint bij 329€
- Wacom A5 Intuos is 249€

Surface Pro is 900$, dus hws 900€, en dan heb je een 1920x1080 IPS scherm, een Wacom digitizer en de rekenkracht van een MBA. Niet verkeerd.

 

Tja, sinds 2008/2009 wordt er elk jaar wel geroepen dat het het jaar van Microsoft gaat worden. Tot nu toe is het nooit waar gebleken. Zegt genoeg.

 

Denk het niet, ms zou met de pro versie toch echt iets hebben watde rest niet heeft. Ben het eens met Bert. We gaan het zien!

 

Ze hadden meteen de Pro moeten lanceren en het hele RT verhaal niet eens moeten noemen.. Kijk niet naar de concurrentie, ga uit van je eigen kracht en dan komt het goed. Dacht je dat Jobs naar MS of third party clubs zoals Asus keek toen hij met de iPad kwam? Ja heel even om te zien dat er een gapend gat zat tussen desktop en laptop en de nieuwe generatie devices die op zijn tekentafel lag. Maar goed ze houden mekaar scherp zo, maar uiteindelijk is het de consument zijn vertrouwen wat ze moeten zien te winnen, en of de RT daar aan bij draagt mag jij zelf bepalen na deze informatie.

 

Even een kleine nuance wat betreft David's opmerking over het alleen full-screen kunnen weergeven van apps en het ontbreken van een twitter app :)

De apps voor Windows RT worden normaal gesproken net zoals op de iPad full-screen weergegeven. Op het breedbeeld scherm kun je echter met de 'Snap' functie heel mooi twee apps tegelijkertijd weergeven. Dit is handig om bijvoorbeeld twitter status updates naast een willekeurige app weer te tonen: http://i.imgur.com/ryu2L1k.png

En hoewel er inderdaad nog geen officiële twitter app is, kun in de people hub al je social media accounts opnemen en dus ook twitter. En mocht je toch liever een losse twitter app gebruiken, dan kun je bijvoorbeeld de Tweetro of Rowi app installeren.

 

Cool, de playboy in je tijdschriften rack ;)

 

Slechte review, de Surface is niet veel groter dan de iPad de ipad is hoger en de surface breder. alleen fullscreen apps is ook niet waar er zit flash op waarmee je verschillende applicaties kan openen in de desktop en met wat kan een ipad dan, alles is fullscreen! de desktop functie is overigens wel heel functioneel want je kan met Windows wel gewoon bestanden van het internet opslaan/downloaden wat met de ipad NIET kan, ook kun je documenten vanuit een mail gewoon openen en hoef je niet net zoals een ipad bestanden naar dropbox te gooien en dan pas openen. en de touchcover is helemaal de voorsprong op de rest. en de app store is niet zo heel uitgebreid inderdaad maar je moet het ook zien als netbook daar hoef je ook geen apps op want doormiddel van het toetsenbord ben je sneller op sites!

 

Nieuwsbrief