Uitzending Gemist nu pas op Samsungs smart tv's
Nieuws

Uitzending Gemist nu pas op Samsungs smart tv's

maandag 08 oktober 2012 07:24

Samsungs smart-tv's hebben eindelijk een app voor Uitzending Gemist gekregen.

Bezitters van nieuwe Samsung-tv's hebben er lang op moeten wachten, maar sinds eind vorige week heeft Uitzending Gemist van de publieke omroepen eindelijk een eigen app voor Samsungs Smart tv-platform. De app is beschikbaar via de Smart Hub, maar werkt alleen op Samsungs Smart-tv's van dit jaar.

Uitzending Gemist was al eerder beschikbaar bij Philips Net Tv, LG Smart TV en Sony Bravia Internet TV. LG biedt overigens behalve Uitzending Gemist van de NPO ook apps voor RTL XL en SBS Gemist. Daarnaast biedt de Publieke Omroep een zogeheten HbbTV-site aan. HbbTV is een nieuwe standaard waarmee interactieve toepassingen voor tv's zijn te maken. Naast de NPO willen ook RTL en SBS binnenkort met HbbTV werken. De meeste connected tv's van bekende merken uit 2011 en 2012 ondersteunen HbbTV, maar dat geldt nog een stuk minder voor tv-decoders in Nederland.

Samsungs Smart tv-platform kreeg onlangs ook al een Eredivisie Live-app en een app voor de Nederlandse video-on-demanddienst Ximon. Zie ook onze uitpakparty van de ES-8000-tv en uit Bright Magazine de Death Match tussen Samsungs en LG's smart-tv's.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Reacties

Ik lees hier voor het eerst over http://www.ximon.nl/

Misschien leuk om daar een artikeltje over te doen?

 

al een paar keer over geschreven, ook interview bij de start:

https://www.bright.nl/interview-online-filmverhuurder-ximon

 

Heb je nou net een tv van vorig jaar! Echt vreselijke service van samsung met hun os!
Kunnen ze beter gewoon een slap aftreksel plaatsen in onze tv store

 

op de sony bravia zit geen echte Publieke Omroep Uitzending Gemist: alleen NOS journaal, jeugdjournaal, en op de allernieuwste modellen sport.

 

Nieuwsbrief