Update: 10 gadgets waar we naar uitkijken in 2012
Creative Class

Update: 10 gadgets waar we naar uitkijken in 2012

woensdag 15 augustus 2012 16:14

Little Printer is eindelijk verkrijgbaar, maar er ligt nog genoeg moois in het verschiet om naar uit te kijken.

Wie hebberig is, maakt een verlanglijstje. Tonie maakte er begin dit jaar een met de 10 gadgets waar we het meest naar uitkeken. Hoe staat het nu met die gadgets? En zijn er weer nieuwe dingen om spontaan hebberig van de te worden?

Little Printer
Tijdenlang leek Little Printer een ontzettend tof concept, sinds gisteren is het hebbeding eindelijk te koop. Little Printer is nostalgie en innovatie in een: een koddig klein printertje dat zonder inkt bijvoorbeeld het nieuws, de meest besproken tweets of een puzzeltje op papier zet. Bediening doe je eenvoudig via een web-app op je telefoon. Het printertje zelf heeft alleen een stekker, het zware denkwerk wordt door de Cloud Bridge gedaan. Dat apparaat krijg je bij de printer en moffel je weg naast je router. Zo koddig als het lachende gezichtje dat Little Printer in beginstand toont, is de prijs trouwens niet. 250 euro. Slik. (En toch blijf ik onredelijk en irrationeel hebberig als ik ’m zie.)


Bloedmooi die Lytro, wij wachten tot de beeldkwaliteit dat ook is.

Lytro
Een camera waarmee je nà het maken van de foto nog kunt scherp stellen. Lytro kan het door lichtvelden te vangen in plaats van gewoon maar licht. Klinkt minstens zo ingewikkeld als het is, maar het resultaat is indrukwekkend. De camera zelf iets minder: hoewel hij er prachtig uit ziet, is de kwaliteit niet denderend. Met zo'n beetje elke smartphone schiet je mooiere plaatjes en erg draagbaar is de telescoopvormige Lytro ook niet. Je betaalt dik 320 euro, de slimmerik wacht minstens versie twee af van deze bijzondere camera.

Elevation Dock
Een van de meest succesvolle crowdfundprojecten op Kickstarter dit jaar: een massief blok aluminium om je iPhone in op te laden. Naast het fraaie uiterlijk nog functioneel ook: anders dan bij de meeste docks kun je de iPhone met een hand uit de standaard plukken zonder dat die onhandig half blijft hangen. Toch is er niet alleen maar goed nieuws. Door productieproblemen duurt de levering voor velen langer dan gepland. De kans is groot dat een nieuwe iPhone, naar verluidt inclusief nieuwe dock-connector, uit is op het moment dat mensen net hun mooie Elevation Dock net hebben gekregen. Of die iPhone ook in dit dock past weten we over een maand. De makers beloven in elk geval een oplossing.


Dat trackpad heb je met Leap Motion niet meer nodig.

Leap Motion
Je computer met gebaren in de lucht besturen. In Minority Report leek het verre toekomstmuziek, Leap Motion brengt het snel een stuk dichterbij. Het fraaie doosje met bewegingsdetectie komt begin volgend jaar voor de zachte prijs van zo'n 55 euro op de markt. Onze zuiderburen werken aan vergelijkbare techniek, al is die wat prijziger. Vanaf 250 euro heb je een SoftKinetic Depth Sense, leverbaar vanaf midden september. Duur maar in tegenstelling tot de Leap Motion heb ik de techniek van SoftKinetic zelf kunnen testen. Het werkt haast vlekkeloos, veel nauwkeuriger dan de Xbox Kinect waar Depth Sense aan doet denken. Kijk trouwens niet vreemd op als dit over een tijdje zomaar in laptops zit ingebouwd.

Nest
Tot voor 2011 is nog nooit iemand enthousiast over een thermostaat geweest. De mooie Nest heeft daar verandering in gebracht. De slimme, ronde verwarmingsknop is het geesteskind van oud-iPod-baas Tony Fadell. Geen wonder dus dat de lerende en met iPhone bestuurbare thermostaat zo’n uitgekiend stukje techniek is. Jammer: Nest is in Europa nog niet verkrijgbaar. Wanneer wel laat het bedrijf niet weten, nog een trekje dat Fadell van z’n oude werkgever heeft overgenomen. Je kunt Nest importeren met alle haken en ogen van dien. Wij blijven uitkijken naar de Europese release.

Samsung Galaxy SIII
Het vlaggenschip van Samsung doet het goed: in de eerste maand ging het toestel 10 miljoen keer over de toonbank. Terecht, de Galaxy S III is de meest complete smartphone van Samsung tot nu toe en ook nog eens razendsnel door de quadcore processor. Persoonlijk vond ik het toestel met zijn 4,8 inch scherm aan de grote kant. Voordeel van dat eventuele nadeel is dat je na een minuut film kijken vergeet dat je naar een telefoon loert. En Samsung blijft de aankoop van een S III aantrekkelijk houden: eind deze maand krijgt de telefoon een update naar Android 4.1 Jelly Bean. Met TouchWiz skin, dat dan weer wel.


Minder glas, meer aluminium in de nieuwste iPhone.

iPhone 5 en iPad Mini
Zelfs Apple kan niet meer alles geheim houden. Op 12 september toont het de wereld dat de nieuwste iPhone een langer beeldscherm in een dunne unibody behuizing heeft. Naast geneuzel als een kleinere connector aan de onderkant schijnt er ook NFC in te zitten. In navolging van de nieuwe iPad krijgt het toestel waarschijnlijk ook 3G-opvolger LTE voor nog sneller mobiel internet. Uitrol van dat netwerk begint in ons land op z'n vroegst dit najaar. Daarnaast ronken de geruchten over een kleinere iPad van tussen de 7 en 8 inch steeds heviger. Dat heeft Apple dan weer wat beter geheim kunnen houden. De tablet gaat, gok ik, iPad Air heten en moet het onder andere opnemen tegen de Google Nexus 7.

Apple TV
Begin dit jaar keken we ook nog uit naar de iPad 3, of nieuwe iPad, zoals Apple zijn tablet heeft genoemd. Het retinascherm zit er in en dat geeft een ongeëvenaard scherp beeld. In de tussentijd bracht Apple ook nog een nieuwe OS X en een MacBook Pro met zo'n ultrascherp retinadisplay uit. Watertanden voor de liefhebber, maar nog genoeg voor op het verlanglijstje. Zo zouden ook kleinere MacBooks een retinascherm krijgen en zou Apple werken aan een tv 'to rule them all'.

Bang & Olufsen Play Beolit 12
De Denen met uitstekende smaak doen het zoals altijd net even anders. Zelfs als ze voor hun doen met een budgetmerk komen, levert dat deze bijzonder mooie en kwalitatief hoogstaande speaker op. Het aluminium picknickmandje met AirPlay is het mooiste meeneemgeluid dat ik ooit heb gezien en gehoord, en daar ben ik niet alleen in. Speciaal voor de iPad bracht B&O tot Davids tevredenheid de minstens net zo fraaie Beoplay A3 uit.

Gamen
Begin dit jaar keken we uit naar de Wii U en de PS Vita. De Vita is inmiddels verschenen en is zonder enige twijfel de meest indrukwekkende handheld ooit. Ongeëvenaarde graphics (voor een handheld), een sloot aan besturingsmogelijkheden (twee sticks!), multiplayer over ingebouwde 3G en toffe games. Toch lijkt het grote succes uit te blijven. Eeuwig zonde, maar de reden is helder: kids kopen voor de prijs van een PS Vita game makkelijk dertig iOS of Android spelletjes.

De Wii U werd gepresenteerd tijdens de E3 gamebeurs. De opvallende combo van console, handheld, tablet en controller biedt evenveel kansen als verwarring. Wat we zeker weten: het apparaat komt eind van dit jaar op de markt voor een prijs die de Nintendo-baas redelijk noemt.

Floris wordt enthousiast van gadgets, films, series en games, maar als er iets slechts tussen zit begint hij al snel te brommen. Wordt daarom door collega's ook wel 'de Maarten van Rossem van de techjournalistiek' genoemd. Die geuzenaam draagt hij met trots.

Reacties

Geruchten roken niet, die ronken...

 

galaxy s trois of iphone cinq?

 

Gewoon een foto van een nieuwe iphone plaatsen onder een item over Samsung.
Bright: "Nee we krijgen geen geld van apple, echt hoor."

Yeah right.

 

Ja, en boven een stukje over apple. Zoals alle andere fotos ook boven nun desbetreffende stukje staan.. Stop trolling.

 

Ik snap niet goed de ophef over de iPhone whatever.
Hij gaat waarschijnlijk niets meer bieden dan wat je bij de concurrentie al een jaar kunt krijgen: quadcore, 4". Niet bepaald spannend.

Trouwens de SGSIII heeft de prestigieuze eisa award 2012-2013 gewonnen. En alweer was er nergens een iPhone te bekennen wat mijn bovenstaande opmerking ondersteund.

http://www.eisa.eu/awards/history/5/mobile-devices.html

 

Nieuwsbrief