Vakantie add-ons voor je iPhone
Nieuws

Vakantie add-ons voor je iPhone

vrijdag 10 augustus 2012 11:48

Ik ga op vakantie en ik neem mee: mijn videocamera, mijn fototoestel of alleen mijn iPhone?

Elke trip sta ik weer in dubio: zal ik mijn DSLR meenemen? Mijn videocamera? Mijn GoPro? Of alleen mijn iPhone? Een beetje scherptediepte in de foto's is wel mooi. Goeie video bij weinig licht is ook wat waard. Wanneer film je anders in het zwembad? Maar om met een enorme fototas vol gear op pad te gaan bevalt zelden. In de meeste gevallen blijft het spul in het vakantiehuis staan en ben ik alsnog aangewezen op mijn telefoon voor de video's en foto's.

Wellicht zijn kleine add-ons voor de iPhone een oplossing. Zo is er de Paparazzo iPhone light. Niet de meest subtiele toevoeging. Je zult er zeker bekijks mee hebben en meer dan een rolletje pepermunt in je tas voor op moeten offeren. Overigens is het project op moment van schrijven nog niet volledig gefund op Kickstarter.

De GoPro (waterdicht en stootvast) camera krijgt concurrentie door de Mophie Outride. Een waterdichte jas voor je telefoon. Dankzij de Outride kan de iPhone mee het zwembad in voor onderwatershots of om over te gooien.

Blijf je uit het zwembad, maar wil je spannende fisheye of macro foto's maken, dan bestel je een Olloclip. Die schuif je eenvoudig over de hoek van je iPhone, waarna je onder andere een fisheye lens tot je beschikking hebt.

Als je dan toch aan het accessorizen bent, dan is een speakerdock ook geen overbodige luxe. De stijlvolste en uiteraard tegelijk ook de duurste is de B&O Play Beolit 12.

Wil je een bak geluid, maar een iets kleinere bak geld betalen, dan is de Harman Kardon Go + Play 2 een optie voor de helft van het geld.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeënman en verhalenmaker.

Nieuwsbrief