Vakantiehuis met acht nissen
Nieuws

Vakantiehuis met acht nissen

maandag 05 juli 2010 11:09

Zoek je een vakantiehuis met stijl? Ira Koers maakte een huisje met nissen in plaats van kamers.


De gemiddelde recreatiewoning lijkt gemaakt door een architect die met zijn hoofd zelf op vakantie was. Gras rondom, rode baksteen en schuin dak met pannen. Ruim boven de middelmatigheid steekt het Merry-go-round huisje op vakantiepark Lanka bij het Drentse dorp Ruinen uit. Het project is niet het nieuwste, maar zo voor de vakantie met goede temperaturen in eigen land wel het melden waard.

In het vakantiehuisje zijn slapen, koken, lezen, wassen en eten van elkaar gescheiden en vervolgens met de ruggen tegen elkaar geplaatst. De traditionele kamertjes zijn vervangen door acht aaneengeschakelde open nissen waarbij wanden, kleur, licht, materiaal, doorzicht, uitzicht en meubilair in één groot vast interieur zijn samengebracht. Die nissen worden onderling verbonden door een rondom lopende gang, vandaar de naam Merry-go-round. Zo wordt de woning naar buiten gekeerd, waar het op vakantie tenslotte allemaal gebeurt. Het huisje meet 58 vierkante meter en kostte 1 ton om te bouwen.

Ira Koers
studeerde in 1995 af aan de Rietveld Academie. De stichting ArtHouses steekt achter de totstandkoming van de vakantiewoning. Naast de Merry-go-round zijn er ook overnachtingsplekken ontwikkeld met kunstenaars William Speakman, Teun Hocks, Jose Vostermans, Wouter Dijk en Jaap Bakker.

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Sterk concept (alles naar buiten) - ik wil er heen, supergaaf!

 

Lijkt me erg koud in de winter.

 

Leuk!

 

Oh, echt super fantastisch gaaf!

 

Prachtig concept! Architectonisch ook sterk uitgewerkt en een mooie plaatsing zo in een berkenbos.

 

Vreselijk zon afgedwongen interieur. Kan je nog beter in een NS trein gaan zitten.

 

Precies zo'n hoogstandje is het niet een vierkante doos met wat kamers rechthoekige ramen en voor derest gewoon ingericht met normale meubels

 

Het is trouwens ook erg open sta je te douchen komt er een jogger langs die even rustig naar binnen kan kijken

 

Sommige onderwerpen (al een jaar oud!) krijgen wel buitenproportioneel veel aandacht van Architectenweb/ Bright. De onafhankelijkheid van de webredacties is duidelijk ver te zoeken.

 

Nieuwsbrief