Vakantietip: Google Translate leest ook buitenlandse borden
Nieuws

Vakantietip: Google Translate leest ook buitenlandse borden

maandag 13 augustus 2012 16:49

De Google Translate app kan nu niet alleen tekst verstaan maar ook lezen.

Afgelopen vakantie wilde ik weten wat een tuinslang in het Frans was en opende dus de Google Translate app. Ik denk dat het de tweede keer was dat ik het ding gebruikte en ik was verbaasd over hoe accuraat de app je stem interpreteert. Op de vertalingen zou ik niet altijd blind af durven gaan, maar als je een taal een klein beetje beheerst is het een prima toevoeging. Behalve dat je tekst kunt intypen en inspreken is er nu een nieuwe feature: de app kan teksten zelf lezen met de camera. Verwacht daarbij niet dat je een volledige roman kunt vertalen met de app, maar een 'verboden toegang' bord in het Spaans moet geen probleem opleveren.

Eigenlijk het enige nadeel van de Google Translate app is dat je een fatsoenlijke internetverbinding moet hebben. Gezien je vooral in het buitenland gebruik zult maken van een vertaalapplicatie, kan dat nogal in de papieren lopen.

Android-gebruikers zijn als eerste aan de beurt voor de update. Die kunnen hem nu al downloaden. Wanneer Google Translate voor de iPhone een update krijgt is niet bekend.

Rutger is sinds 2006 de meest noordelijke blogger van Bright. Hij schrijft graag het verhaal achter het verhaal. Hij doceert conceptontwikkeling op de Academie voor Popcultuur en werkt als freelance ideeƫnman en verhalenmaker.

Nieuwsbrief