Van Goghs Sterrennacht met domino
Nieuws

Van Goghs Sterrennacht met domino

dinsdag 03 juli 2012 17:53

Dat je er engelengeduld voor moet hebben wisten we al, maar dat je met domino wereldberoemde schilderijen namaakt is nieuw.

De opstelling die Youtuber Flippycat maakte van dominosteentjes is een kunstwerk op zich. Voor de dominoversie van de Sterrennacht maakte hij driedimensionale bouwsels die de hoogte ingaan. Wanneer de steentjes kris kras op de vloer vallen, lijken ze op de losse penseelstroken van Van Gogh. Wat eerst een pixelachtige interpretatie lijkt, wordt na het vallen van de stenen een impressionistisch plaatje.

Dat kan natuurlijk niet in één keer goed gaan. Het is bewonderenswaardig dat het met 7.067 stenen maar één keer echt fout ging, verder vallen maar kleine delen om. Het is allemaal te zien in het stop-motion filmpje dat van de opbouw en het omvallen gemaakt werd.

Ook maken? Flippycat deed er elf uur over. Een mooie activiteit voor een regenachtige dag. Meer inspiratie vind je op zijn YouTube-kanaal waar onder andere real life Angry Birds voor domino gemaakt blijkt te zijn.

Eerst het origineel, daaronder de video met de domino-versie:

Reacties

Gaaf!

 

Nieuwsbrief