Veilig zwemmen in de Antwerpse haven
Nieuws

Veilig zwemmen in de Antwerpse haven

donderdag 31 mei 2012 15:35

De Badboot in Antwerpen is een drijvend zwembad van 120 meter lang.

Vanaf half augustus kun je zwemmen bij het Eilandje in Antwerpen, zonder vies te worden. In het water rond het Eilandje, waar ook het MAS te vinden is, drijft een 120 meter lang platform met daarin een 40 meter bad met gezuiverd water. In de winter wordt de BadBoot een schaatsbaan.

Groter dan BadBuiten in Amsterdam, het Badeschiff in Berlijn en het buitenbad in Kopenhagen is de BadBoot meer dan zwembad. Een restaurant, cocktailbar, ruimte voor events en plek voor 600 mensen maken de BadBoot een relaxlocatie van formaat.

Architect van het drijvend vertier is Sculp(IT), bekend van het smalste huis dat ook in Bright's stadsgids opgenomen is. Slimmigheden zijn de zuivering via riet dat door verlichting ook bijdraagt aan de sfeer aan boord, een thermische buffer die 's nachts het badwater opzuigt om het warm te houden en hergebruik van een overbodige veerboot als entree. BadBoot wordt gebouwd door het Nederlandse HSS shipbuilders met lokaal staal van ASS (Antwerp Steel Services). In juni worden twee delen aan elkaar gelast en gaat het gevaarte in Maasbracht te water. 

Ingeborg blogt voor Bright.nl al sinds de start in oktober 2005. Haar specialiteiten zijn architectuur, stedenbouw, design en duurzaamheid.

Reacties

Half augustus? Dan is de zomer alweer voorbij :S

 

Wauw geweldig initiatief, doet me denken aan een gelijkaardig kickstarter project in new york.

 

Nieuwsbrief