Verkiezing beste online korte film gestart
Nieuws

Verkiezing beste online korte film gestart

vrijdag 03 februari 2012 13:03

Het korte filmfestival Go Short uit Nijmegen laat jou uit een mooie selectie de beste online korte film kiezen.


Het sympathieke Nijmeegse korte filmfestival Go Short heeft een fijne shortlist samengesteld van korte films die in aanmerking komen voor de Go Short Online Award. Van september tot januari nomineerde het publiek elke maand uit een selectie van 5 de 2 beste films, waardoor er nu 10 in de finale staan.

En dat is een mooie selectie geworden, met vrijwel alleen maar jonge filmmakers. 'Dat heb je heel snel met korte films,' zegt programmeur Wouter Jansen. 'Maar de films pakken je wel in korte tijd, ze zijn van grote kwaliteit.'

Bijvoorbeeld de documentaire 'For Better or for Worse' over acteur Carel Struycken, bekend als Lurch in The Addams Family, in de wilde natuur van Californië. Of de bijzonder grappige 1 minuut film 'Loop'. Het experiment van plakband 'Tape Generations' boeit eveneens. Van de 10 genomineerde komen er 7 uit Nederland, waaronder de oude bekende Mac 'n Cheese en Pagina 23.

Tot 10 maart kan iedereen zijn stem uitbrengen door de films te beoordelen van 1 tot en met 5 haakjes. Op 17 maart mag de gelukkige de prijs in ontvangst nemen op de uitreiking van de Go Short Award.

Bram blogt bij Bright. Hij is ook mede-uitbater van het Torpedo Theater in Amsterdam.

Reacties

Tape generations is ook Nederlands.

 

Nieuwsbrief