Verkoop mobiele Apple-apparaten in Duitsland in gevaar
Nieuws

Verkoop mobiele Apple-apparaten in Duitsland in gevaar

maandag 07 november 2011 10:22

Een Duitse rechter oordeelde dat Apple inbreuk maakt op twee mobiele patenten van Motorola.

De soap rondom patenten duurt maar voort. Apple zou met mobiele apparaten inbreuk op twee patenten van Motorola hebben gemaakt, die betrekking hebben op datasynchronisatie en overdracht. Hoogstwaarschijnlijk betreft het de iPhone en de iPad omdat een van patenten spreekt over een mobiele dataverbinding. De uitspraak die niet officieel gepubliceerd is, kwam naar buiten nadat patentdeskundige Florian Mueller de uitspraak via een bron in handen kreeg en publiceerde op zijn blog. Motorola zou naar aanleiding van de uitspraak een verkoopverbod kunnen afdwingen.

Volgens Apple beperkt de uitspraak de verkoop op dit moment nog niet want de rechter deed uitspraak tegen het moederbedrijf Apple Inc en niet tegen Apple Duitsland die de mobiele apparaten daar verkoopt. Het zou er wel toe kunnen leiden dat Duitsers de mobiele apparaten niet via Apple’s online winkel kunnen kopen. Apple Inc. zou volgens de uitspraak Duitse bedrijven niet langer mogen voorzien van een nieuwe voorraad en dat betekent ook geen nieuwe exemplaren leveren aan Apple Duitsland. We wachten op het beroep van Apple.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Reacties

Dit kan niet waar zijn. Apple wordt gekopieerd maar zou dat zelf nooit doen.

 

Naïeve pannenkoek, meen je dit nou echt?

 

Het moet maar eens afgelopen zijn met de patenten op technologie, dit hindert vooruitgang en innovatie.

 

inbreuk op patenten = slaafs kopiëren???

 

Ja en lekker iedereen alles laten jatten waar jezelf een hoop geld in hebt gestopt. Lekker motiverend om zelf iets nieuws te bedenken.

Helder l

 

Het probleem is wanneer je iets nieuws bedenkt, dat iemand anders dit ook al had verzonnen en daar een patent van heeft gemaakt. Een groot deel van je eigen "nieuwe" ideeën kan je dus zo de prullenbak ingooien.

 

Maar ik denk dat het langzamerhand wel duidelijk wordt dat jet o

 

Maar ik denk dat het langzamerhand wel duidelijk wordt dat het op deze manier ook niet langer door moet gaan.

 

Misschien wel interssant om de omstandigheden van de deze rechtszaak te vermelden. Apple is niet op komen dagen op de zitting en daarmee heeft Motorola deze slag gewonnen.
Maar het heeft er alle schijn van dat het niet komen opdagen van Apple een tactische zet was waardoor ze uiteindelijk juist Motorola de voet kunnen dwarszetten.

It ain't pretty allemaal, maar boeiend is het wel.

 

Kunnen jullie nu eens werken aan de beeld redactie. Het begint het niveau nu.nl te krijgen. Zoek beter beeld bij jullie artikels. Dit beeld is ook weer te letterlijk en heeft geen meerwaarde .

 

Wie de bal kaatst...

 

Nieuwsbrief